Kan Dejan Kulusevski och hans kompisar i Tottenham inleda säsongen med en trepoängare borta mot Leicester? Foto: AFP.

Måndagens höjdpunkter i sportvärlden

Vilken fotbollsvecka vi har framför oss! Det ska spelas playoff till Europaspelet i såväl Champions League som Europa League och Conference League. För ovanlighetens skull dessutom, hela fyra svenska lag med i det sista steget av kvalande och vi är garanterade minst två svenska lag i Europa den här säsongen.

Men det där drar igång imorgon tisdag och de svenska lagen spelar på onsdag respektive torsdag.

Redan idag dock en hel del fin fotboll, och dessutom tennis på högsta nivå.

För att läsa mer om något event – klicka på rubriken.

14:30 – Vueltan fortsätter

Sporten börjar komma in i de vanliga gängorna efter sommarens EM och OS när det var sport av toppklass dygnet runt nästan. Idag lite lugnare under dagen, men världens tredje största cykellopp pågår, Vuelta a Espana där den tredje etappen idag körs.

Foto: AFP.

18:30 – Europa League-mästaren kliver in i Serie A

Det var en jätteskräll när Atalanta vann Europa League förra säsongen. Många lag fick lära sig att Glenn Störmbergs gamla gäng är att ta på största allvar. Man har ett starkt lag i år också och inleder sitt spel i Serie A borta mot Lecce.

Foto: AFP.

20:45 – Juventus spelar på hemmaplan

De är fortfarande en bit från glansdagarna när man något år var bäst i världen, Juventus men man börjar återhämta sig och är i år till exempel äntligen tillbaka i Champions League. Ikväll premiärspelar man i Serie A, på hemmaplan, mot nykomlingen Como. Intressanta tränare i båda lagen. De båda tidigare mittfältarna Thiago Motta i Juventus och Cesc Fabregas i Como.

Foto: AFP.

21:00 – Fin match från Premier League

Sista matchen i första omgången av Premier League är vad som gäller när nykomlingen Leicester tar sig an det väntade topplaget Tottenham på hemmaplan. Kan Jamie Vardy fortfarande göra mål på högsta nivå och hur lyckas Tottenham i år nu när man fått behålla sina nyckelspelare?

Foto: AFP.

21:30 – Atletico sist ut i La Liga

Helgens premiäromgång i La Liga avslutas med att Atletico Madrid, i vanlig ordning utmanaren bakom de båda giganterna Real Madrid och Barcelona, spelar sin första match för den här säsongen. En intressant upplaga av Atletico är vad som ställs på benen den här säsongen, bland annat med ett av La Ligas hetaste nyförvärv, Julian Alvarez som hämtats för en knapp miljard från Manchester City.

Foto: AFP.

00:10 – Final i Cincinnati

Strax efter midnatt spelas finalen i mastersturneringen i Cincinnati. Världsettan Jannik Sinner mot storskrällen och hemmaspelaren Frances Tiafoe är vad som gäller under natten. Båda två vann sin semifinal i ett avgörande sets tiebreak igår. Vem orkar ladda om bäst inför dagens final?

Foto: Getty images via AFP.