Foto: AFP

Fredagens höjdpunkter i sportvärlden

Fredag och ingen europeisk toppfotboll idag som de senaste dagarna men ändå, en hel del intressant under hela dagen.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

14:00 – Kvartsfinaler i veckans tennis

Två turneringar på ATP-touren den här veckan, Wien och Basel. Båda i 500-kategorin, det vill säga mellan de största, masters, och de minsta, 250.

De absoluta toppspelarna vilar den här veckan och återkommer nästa vecka i Paris men ändå flera riktigt stora namn i elden under dagen. Som Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Alex de Minaur, med flera.

Kom ihåg att vi numera listar alla tennismatcher som sänds i tv här på TVmatchen.

18:00 – Hockeykvällen inleds

TV4 satsar lite extra på vissa fredagar från Hockeyallsvenskan och ikväll är en sådan kväll där två matcher lyfts bort från den normala starttiden 19. Istället börjar en match, den här, klockan 18 och senare ikväll kommer en annan med starttid 20:30. Båda två ramas in av en studiosändning.

Vilken är då den här första matchen?

Västerås-AIK från ABB Arena Nord i Västerås. Där Västerås, som nyligen gjort sig av med sina tränare kämpar för att klättra i tabellen och där AIK å sin sida behöver poäng för att hänga med i toppen.

20:20 – Truls spelar pingis

Genom att titta på vår trafik här på TVmatchen ser vi att de svenska pingisherrarna efter OS tilldragit sig mycket intresse. Och framför allt givetvis, storstjärnan Truls Möregårdh.

Truls lyckades inte ta hem EM-guldet under helgen som var men här ikväll får han en chans till revansch mot spelaren som stoppade honom i helgen. Truls möter ikväll fransmannen Alexis Lebrun på dennes hemmaplan i Montpellier, Frankrike. Tävlingen tillhör pingisen proffstour, WTT.

20:30 – Försmak på den allsvenska finalen?

Björklöven och Djurgården tippades inför säsongen som favoriter till att ta platsen till SHL nästa säsong. Att vinna det hockeyallsvenska slutspelet helt enkelt.

Björklöven har börjat säsongen fantastiskt men lite problem senaste veckan när man har två raka förluster.

Djurgården har spelat alldeles för många oavgjorda hittills och också haft svårt att få med sig extrapoängen. Man är fem poäng bakom Björklöven inför den här matchen.

21:00 – Fredagsmatch från Premier League

Veckans europeiska fotboll är slut men det går utmärkt att värma upp inför helgen med kvällens match från Premier League.

Två lag som presterat bra hittills, Leicester och Nottingham, möts under kvällen på Leicesters hemmaplan King Power Stadium.