Kan Manchester United sparka igång sin säsong med en vinst idag hemma mot Fulham i Premier League-premiären? Foto: AFP.

Fredagens höjdpunkter i sportvärlden

Premier League-start! Men så mycket mer också.

Här har vi fredagens godbitar utplockade av oss på TVmatchen.

Vill du läsa mer om något event? Klicka på rubriken för att komma till försnack och mer information.

17:00 – Åttondelsfinaler från Cincinnati

Det spelas idag åttondelsfinaler i mastersturneringen i tennis i Cincinnati. Men inte bara. Världstrean Carlos Alcaraz ska till exempel avsluta sin pågående match mot Gael Monfils med start 18:30 och han är lite illa ute där, Alcaraz. Om Alcaraz besegrar Monfils spelar han sin åttondelsfinal redan senare ikväll svensk tid mot Holger Rune. Även världsettan Jannik Sinner spelar sin åttondelsfinal under kvällen.

20:00 – Andra rundan av St. Jude Championship

Inte den öppning vi hade hoppats på i den första slutspelstävlingen i golf på PGA-touren. Både Ludvig Åberg och Alex Norén ligger i botten av startfältet. Men det finns tre varv kvar för att repaerera det. Båda svenskarna slår ut relativt sent idag, under kvällen svensk tid.

21:00 – Premier League är tillbaka

Många har nog väntat ett tag. Några dagar mer än vanligt till och med kanske. Premier League startar ibland en vecka tidigare än i år men nu så, nu är det slutligen dags. Premier League säsongen 24/25 startar och det med match mellan Manchester United och Fulham på Old Trafford. Kan United studsa tillbaka och göra något bättre än den åttondeplats de plockade förra säsongen? De har åtminstone ett helt gäng nyförvärv till att försöka lösa den uppgiften.

Det spelas under kvällen också massor av träningsmatcher i hockey. Två matcher i La Liga också under kvällen. Samt redan under eftermiddagen, golf från DP World Tour med svenskt i toppen.

En klockren sportdag helt enkelt. Kolla gärna in vår lista med matcher för att hitta precis det du vill se.