Foto: AFP

Fredagens höjdpunkter i sportvärlden

Fredag och massor av härlig sport ligger framför oss.

Vi på TVmatchen vill hjälpa till i djungeln. Därför, här kommer vårt dagliga tips kring sportutbudet.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

13:30 – Svenskar i toppen i Schweiz

Andra rundan av European Masters på DP World Tour i golf. Ovanligt bra nivå på startfältet för att vara här på Europatouren och flera svenskar är med i toppen inför andra dagens spel.

16:00 – Tidig match i Nations League

Mer tiden än matchen som rekommenderas här kanske. Men visst, det är svårt att bortse från alla stjärnorna i den norska uppställningen. Som Erling Haaland och som Martin Ödegaard. Båda nyckelspelare i de två lag som förväntas kämpa om Premier League-titeln den här säsongen. Bortamatch i Kazakstan är vad som gäller för norsk del under eftermiddagen.

17:30 & 20:20 – Champions Hockey League

Flera matcher från Champions Hockey League under kvällen. Bortaplan är vad som gäller för svensklagen. Färjestad är i Finland för tidig match i Lahtis mot Pelicans. Skellefteå spelar sen match i Österrike mot Red Bull Salzburg.

20:45 – Frankrike-Italien

Inte många fotbollsmatcher kittlar mer än Frankrike mot Italien och ikväll är det dags på Parc des Princes i Paris. Frankrike har en starkare generation än på länge. Italien? Det kanske har varit bättre. Frankrike storfavorit ikväll men ett Italien som får slå ur underläge, giftigt.

21:10 & 01:10 – Semifinaler i US Open

Semifinaler i US Open under kvällen och natten. Först Jannik Sinner mot Jack Draper och sen Taylor Fritz mot Frances Tiafoe. Världsettan Sinner och tre rejäla skrällar alltså.