Foto: AFP.

Lördagens höjdpunkter i sportvärlden

Premier League, Allsvenskan, tennis, golf, trav, det är mycket att välja på idag lördag.

Vi på TVmatchen vill hjälpa till, och listar dagens riktiga höjdpunkter.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken för att komma till försnack.

10:00 – Svenskt i täten på Europatouren

Europatouren i golf, som numera heter DP World Tour, håller den här veckan till i Tjeckien och det är svenskt i topp inför helgen i form av Jesper Svensson.

13:30 – Ipswich – Leverpool

Nykomlingen Ipswich mot Liverpool, knappast nykomling men åtminstone en nykomling på tränarbänken i form av Arne Slot. Matchen är också den första att sändas på Amazon Prime som köpt rättigheterna till de tidiga lördagsmatcherna den här säsongen.

15:00 – Tre matcher från Allsvenskan

Göteborg-Sirius, Malmö-Norrköping och Värnamo-Hammarby, fritt val. Kanal 5 har valt Malmös match där det mest intressanta blir att se vilken uppställning Malmö kommer med såhär mittemellan kvalmatcherna i till Champions League.

16:00 – Fyra PL-matcher på bästa tipsextratid

16:00 på lördagar, helig tid för fotbollsextra. Stryktipslördag, tipsextralördag, plinglördag, namnen är många. På senare år har det ofta spelats relativt få Premier League-matcher med den här starttiden men här i premiäromgången åtminstone fyra stycken. Arsenal, förväntad utmanare om Premier League-titeln, spelar den här tiden sin premiärmatch hemma mot Wolverhampton.

19:00 – Golf och tennis i världsklass

Klockan 19 börjar sändningarna både från mastersturneringen i Cincinnati, tennis och den första slutspelstävlingen på PGA-touren, FedExCup. Golf eller tennis? Båda kanske, sändningarna pågår under hela kvällen och en bit in på natten svensk tid.