Foto: AFP.

Lördagens höjdpunkter i sportvärlden

Lördag och en fullständigt späckad sådan vad gäller livesport. Kanske en lite lugnare inledning, men från starten av eftermiddagen och framåt finns det knappt någon tid att lämna tv-soffan.

Här plockar vi på TVmatchen i vanlig ordning det vi tycker är viktigast att inte missa.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

13:30 – Tidig Premier League-match med Arsenal

Två fullpoängare, Arsenal och Brighton, möts i dagens tidiga Premier League-match på Emirates Stadium. Är det kanske i år det ska hända för Arsenal och att man då ska plocka den Premier League-titel som man nu utmanat om i ett par år? Det enda man kanske säga är att det i så fall knappt finns något utrymme för att slarva bort poäng på hemmaplan. För det gör sällan rivalen Manchester City.

Kom ihåg att de tidiga Premier League-matcherna på lördagar numera sänds på Amazon Prime.

Foto: AFP.

16:00 – Fem matcher på klassisk tipsextratid

Fem matcher i Premier League med start klockan 16 idag. Enda förväntade topplag som spelar den här tiden idag är Aston Villa som har bortamatch mot nykomlingen Leicester. Det är också denna match som sänds i V Sport Premium och därmed har mest fokus i Premier League-studion på Viaplay.

Foto: AFP.

16:20 – Drömjackpot på V75 från Jägersro

Ytterligare en jackpot som är en av de större som det spelats om på V75. Förra veckan blev det dåligt när ATG:s sajt gick sönder i nära anslutning till starten på V75. Därmed blev det inte den travfest som många hoppats på. Lita på att ATG kommer vara på tårna idag och med några skrällar skulle en av de största vinsterna någonsin på V75 kunna komma idag.

17:00 – US Open fortsätter

Carlos Alcaraz och Novak Djokovic är utslagna. Kvar som ensam i den överlägsna topptrion är därmed Jannik Sinner. Sinner som har några riktigt stökiga veckor bakom sig där han visserligen blev friad, men att behöva prata om sina positiva dopingprov har kanske inte varit den perfekta uppladdningen för honom. Nu är åtminstone allt krattat för att han här i US Open ska kunna plocka sin andra Grand Slam-titel för året.

Sinners främsta kvarvarande utmanare, Daniil Medvedev, spelar också sin match i tredje omgången under dagen.

Foto: AFP.

18:30 – Utmanande bortamatch för City

Ganska så tufft program för förhandsfavoriten Manchester City hittills i Premier League. En tuff bortamatch i London borta mot Chelsea har redan klarats av. Här kommer en till, också i London, mot West Ham som kanske inte är ett förväntat topplag men åtminstone ett lag för övre halvan.

City förväntas komma med samtliga sina världsspelare på planen idag.

Foto: AFP.

19:00 – Tredje rundan av Tour Championship

Kan det kanske bli jämnt till slut i alla fall i veckans avslutande slutspelstävling på PGA-touren? Världsettan Scottie Scheffler har inför dagen fyra slags ledning för Collin Morikawa men två rundor kvar och mycket kan hända.

Ludvig Åberg deltar, och ligger delad 10:a men avståndet till toppen är väldigt stort.

Åberg slår ut klockan 20:11.

Foto: AFP.

Under dagen ska även Finnkampen avgöras. Massor av matcher från Serie A, La Liga och inte minst Allsvenskan. Plus massor av annat. Allt hittas i vår matchlista. Mycket av det dessutom med tillhörande försnack.