Foto: AFP

Lördagens höjdpunkter i sportvärlden

Lördag och vi har en fullproppad sportdag framför oss. Det är bara att sjunka ner i tv-soffan och följa med.

Här publicerar vi de event vi anser är dagens allra viktigaste att inte missa. Precis all tillgänglig sport finns dock, precis som alltid, listad i vår matchlista.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

13:00 – Presidents Cup fortsätter

En av de mest otroliga golfmatcher som spelats pågår i Montreal. Det internationella laget mot lag USA och under de två första dagarna har lagen turats om att köra över varandra.

Först, första dagen, 5-0 till USA.

Sen, igår, 5-0 till det internationella laget.

Nu, 5-5 inför dagens inledande fyrbollar. Noterbart att man idag börjar med den spelform där USA vann alla matcher i torsdags. Senare idag kommer foursomes, den spelform där det internationella laget vann alla matcher igår.

13:30 – Toppmatch på St James’ Park

Newcastle mot Manchester City i den tidiga matchen från Premier League. Ofta en toppmatch den här tidiga matchen som alltid sänds i Amazon Prime och inte av Viaplay.

Manchester City kommer till spel utan sin kanske viktigaste spelare, Rodri som är långtidsskadad. Även Kevin de Bryune väntas missa matchen.

Löser Erling Halland och hans kompisar detta i alla fall eller kan Alexander Isak och hans Newcastle störa de regerande mästarna?

15:15 – Hockeylördag från Gävle

Hemmapremiär för Brynäs som i år år tillbaka i SHL.

Matchen sänds på TV4, precis som vanligt på lördagar, hockeylördag i storfyran.

Motståndare för Brynäs del är det väntade topplaget Frölunda.

16:00 – Fem PL-matcher på tipsextratid

16:00, en klassisk tid för svenska sportälskare. Tipsextra, plinglördag, kärt barn har många namn.

Idag fem Premier League-matcher som startar på denna klassiska tid och den match som Viaplay valt ut som huvudmatch är Arsenal-Leicester.

Mer jämnt och mer intressant kanske i en annan del av London där Chelsea tar sig an Brighton.

18:30 – Supermatch från Tyskland

Tyskland odiskutabelt största klubb, Bayern Munchen, som i år ska ta tillbaka Bundesliga-titeln från Bayer Leverkusen möter just Bayer Leverkusen här hemma på Allianz Arena.

En europeisk toppmatch helt enkelt. Det här är två lag som definitivt ses med chans att vinna Champions League den här säsongen.

19:40 – Presidents Cup fortsätter

Det är spel under hela dagen idag från golfens Presidents Cup. Med start 19:40 ska det spelas fyra foursome-matcher, den spelform som de flesta anser är mest intressant att följa.

Spelarna i varje lag spelar på samma boll, vartannat slag, och lagkänslan blir inte mycket större än så här inom den annars så individuella sporten golf.

Lördag och som vanligt V75 så klart. Idag från Åby med svenskt mästerskap och superhästen San Moteur förväntas vinna SM-titeln tillsammans med Björn Goop. Självklart också massor av annan fotboll och ishockey under dagen. Även ännu mer golf och en hel del motorsport. Allt hittas alltid i vår matchlista. Mycket med tillhörande försnack.