Foto: AFP

Måndagens höjdpunkter i sportvärlden

Lugnet före stormen är väl ett bra ordspråk denna måndag. Den här veckan inleds säsongerna Champions League och för oss här i Sverige även SHL. Plus allt annat som redan är igång så klart.

Men innan det där, en relativt lugn måndag, även om det spelas framför allt fotboll på hög nivå även idag.

18:00 – Ronaldo i asiatiska Champions League

Asiatiska Champions League brukar kanske inte vara någon kioskvältare för oss här i Europa men en hel del klasspelare spelar ju i Asien numera, och ett sätt att fortfarande få se dem är via denna turnering.

Cristiano Ronaldo och hans Al Nassr spelar idag på bortaplan mot Al Shorta i Iraks huvudstad Bagdad.

18:30 – Tidig match i Serie A

Två matcher i Serie A idag på två olika starttider.

Klockan 18:30 är det Parma mot Udinese som gäller och antagligen svenskt i Udinese i form av Jesper Karlström på det centrala mittfältet.

19:10 – Bajen-Peking i kvällens allsvenska match

Bara en match i Allsvenskan denna måndag och det är Hammarby mot Norrköping som gäller.

Hammarby går en tuff fajt mot Djurgården om andraplatsen. Hammarby har den bättre trenden av dessa två stockholmslag och en vinst ikväll skulle sätta dem i en bra sits inför fortsättningen. Andraplatsen i Allsvenskan som innebär kvalplats till Europa League. Trean får ”bara” kvala till Conference League.

20:45 – Får Lazio fart på grejerna mot Verona?

Svag inledning på säsongen för klassiska Lazio som i år kanske har ett lite mindre stjärnspäckat lag än vanligt.

I kväll möter men Verona i den sena matchen från Serie A där Verona är det av dessa två lag som inlett årets säsong bäst.

21:00 – Sen match från La Liga

Det är dåligt med topplag i elden denna måndag. Det går inte att ljuga ihop något annat men en sen match spelas i alla fall i La Liga.

Rayo Vallecano tar emot Osasuna hemma i Madrid och bra chans för Vallecano att bygga vidare på sin riktigt fina start på säsongen.

02:15 – Eagles mot Falcons i NFL

För den nattaktiva spelas det en match i NFL denna natt.

Philadelphia Eagles som är favorittippade i NFL i år. Man är enligt oddsen just nu tredjehandsfavorit till att vinna Super Bowl. Tar sig an det förväntade mittenlaget Atlanta Falcons.