mohamed salah liverpool PAUL ELLIS / AFP

Söndagens höjdpunkter i sportvärlden

Söndag och vilket smörgåsbord av idrott. Allt av värde finns i vår matchlista och allt det viktigaste har också tillhörande försnack till eventet.

Mycket sport och det kan vara svårt att välja. Därför gör vi ytterligare en gallring där vi varje dag plockar ut det allra viktigaste att inte missa.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

10:00 – Herrarnas storslalom från Sölden

Äntligen har vintersäsongen smygstartat och vi kommer här på TVmatchen förstås satsa hårt på detta under hela vintern.

Idag är det storslalom för herrar som gäller i Sölden, Österrike.

Utförsåkning för herrar, möjligen den svagaste svenska vintersporten numera och svenskarna väntas idag få det svårt att ta sig vidare till andra åket.

14:00 – AIK och storpublik på Strawberry

Över 30 000 åskådare väntas till Strawberry Arena under eftermiddagen när AIK tar emot Elfsborg på Nationalarenan.

Mycket viktig match för AIK som brottas med sina kollegor i huvudstaden, Hammarby och Djurgården, om andra- och tredjeplatsen i Allsvenskan bakom Malmö.

14:10 och 15:40 – ATP-finaler i Wien och Basel

Två relativt stora ATP-finaler i tennis under dagen.

Först, 14:10 från Wien, Jack Draper mot Karen Khachanov.

Sen, 15:40 från Basel, Ben Shelton mot Giovanni Mpetshi Perricard.

Tre av dagens finalister kämpar för sin största titel någonsin. Bara Khachanov har en större titel sen tidigare då han för ett antal år sen vann mastersturneringen i Paris. Som förresten startar imorgon måndag.

15:00 – Intressanta matcher från Premier League

Mycket intressanta matcher från Premier League under söndagen.

Här, med start klockan 15. Framför allt Chelsea-Newcastle från Stamford Bridge där Chelsea försöker hänga på i toppen, Newcastle försöker ta sig upp på övre halvan.

Samtidigt spelar också krisande Manchester United borta mot West Ham och så har vi faktiskt också ett Londonderby. Om än inte det högst profilerade Londonderbyt kanske när Crystal Palace möter Tottenham på Selhurst Park.

17:30 – Arsenal-Liverpool

Det blir mer och mer tydligt att det kommer vara två eller tre lag som slåss om Premier League-titeln i år. Och det som avgör den saken är nog hur Arsenal tar sig igenom den närmaste perioden när man kommer sakna massor av spelare. Idag kommer man exempelvis till spel med endast en ordinarie spelare i backlinjen.

Liverpool har här möjlighet att åter ta tillbaka serieledningen från Manchester City som igår knyckte åt sig den efter en knapp seger över bottenlaget Southampton.

18:00 – Derby d’Italia

En av de riktigt stora matcherna i Italien är den här. Derby d’Italia, Inter mot Juventus där det här är Inter som har hemmaplan, San Siro alltså.

Viktigt match för båda lagen som behöver vinna för att hänga på Napoli i tabelltoppen i Serie A.

21:00 – Formel 1 från Mexiko

Det var längesen loppen var så jämna och ovissa i Formel 1 som fallet är just nu. Ett helt knippe förare slåss i toppen och idag är exempelvis den givna suprstjärnan Max Verstappen endast tredjehandsfavorit till att vinna Mexikos GP, trots att han startar som tvåa.

Favorit idag är istället Ferrari-föraren Carlos Sainz.