Foto: AFP.

Söndagens höjdpunkter i sportvärlden

Söndag och massor av sport att välja mellan. Vi på TVmatchen vill som alltid göra vårt bästa för att hjälpa till och därför presenterar vi ett urval av dagens matcher som vi anser är de på förhand allra hetaste.

För att läsa mer om något evenemang – klicka på rubriken för att komma till ett utökat försnack.

14:00 – Stockholmsderby

Tvillingderbyt, Djurgården mot AIK där Djurgården på senare år ofta varit det tabellmässigt bättre laget, men där AIK haft bättre utdelning i de inbördes matcherna. Bland annat i våras när AIK vann det första derbyt på det som då hette Friends Arena ganska enkelt.

Idag är det istället Tele2 Arena som gäller och kanske är det dags för Djurgården att plocka en sällsynt trepoängare i ett Stockholmsderby.

17:30 – Helgens höjdpunkt från Premier League

Chelsea – Manchester City och på papperet helgens klart bästa match i Premier League. Den enda av helgens matcher som innehåller två förmodade topplag.

Ungdomarna i Chelsea har blivit ett år äldre och kanske ett år bättre. Gamlingarna i Manchester City har blivit ett år äldre, och kanske ett år sämre? City har definitivt en sund blandning av unga och äldre spelare men några tidigare nyckelspelare börjar bli lite äldre och City är i år inte alls lika stor favorit till att vinna ligaguldet som man varit de senaste åren.

Läge för skräll på Stanford Bridge? Kanske.

Foto: AFP.

18:00 – Sista rundan av St. Jude Championship

Har Hideki Matsuyama redan avgjort den första slutspelstävlingen i FedExCup där slutsegraren kan räkna med omkring 250 miljoner i prispengar? Fem slags ledning har han i alla fall inför den sista dagen men det är inga dåliga spelare som jagar honom. Bland annat Viktor Hovland och Scottie Scheffler.

Svenskarna, Ludvig Åberg och Alex Norén är tyvärr långt efter inför den sista rundan.

Foto: AFP.

21:00 -Semifinaler från Cincinnati

Jannik Sinner mot Alexander Zverev och Holger Rune mot Frances Tiafoe är vad som gäller i semifinalerna i mastersturneringen i Cincinnati. Topptennis att vänta under den sena kvällen och natten.

Foto: AFP.

21:30 – La Liga-premiär för Real Madrids nya stjärnor

Vini Jr och Kylian Mbappe i samma anfall. Det kommer bli hårda bud för många backlinjer i La Liga i år. Sent ikväll är det ligapremiär för Real Madrid med alla sina stjärnor borta mot Mallorca.

Foto: AFP.