Foto: AFP.

Söndagens höjdpunkter i sportvärlden

Får vi ikväll en av de största svenskvinsterna i golf någonsin? Och hur slutar all intressant fotboll under dagen. Svenskt världsrekord i friidrott? Det är mycket att hålla koll på i sportvärlden under söndagen.

Vi på TVmatchen plockar ut det som vi ser som dagens främsta sportevenemang.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

14:00 – Dubbla allsvenska matcher

Två halvderbyn, kan man kanske kalla det, inleder dagens fotboll.

Sirius mot Djurgården på Studenternas i Uppsala. Sirius har inget derby, så matcherna mot Stockholmslagen är det närmaste. Massor av djurgårdare väntare till Uppsala och Studenternas är sedan flera dagar tillbaka utsålt.

Mycket publik väntas också när Elfsborg spelar sitt derby mot IFK Göteborg under eftermiddagen.

15:00 – Formel 1 från Nederländerna

Formel 1 är inte längre en enmansshow. Max Verstappen är sedan några månader tillbaka möjlig att besegra och idag är han inte ens favorit till att vinna sin Grand Prix på hemmaplan. Favorit är idag istället Lando Norris.

16:00 – Mondo hoppar i Polen

Får vi något världsrekord idag då? Det blir nästan märkligt att sitta och vänta på svenska världsrekord men Armand Duplantis taktik med att sätta världsrekord med en centimeter åt gången gör att ingen ännu riktigt vet hur högt han faktiskt kan hoppa. Idag tävlingar han i polska Silesia. Även Andreas Kramer springer under eftermiddagen 800 meter.

17:00/17:30 – Real Madrid och Liverpool på hemmaplan

La Liga eller Premier League, Real Madrid eller Liverpool. Fritt val under den sena eftermiddagen och tidiga kvällen. Två mer eller mindre enkla segrar är att vänta för dessa topplag.

18:00 – Åberg och Norén jagar vinsten BMW Championship

Inte ofta vi har två svenskar i en sån position i en så stor golftävling som vi har idag. Ludvig Åberg och Alex Norén är delad trea inför sista rundan i BMW Championship, den andra av tre slutspelstävlingar på PGA-touren. Svenskarna spelar tillsammans och slår ut klockan 19:20.

Många fler matcher från Allsvenskan, Premier League, La Liga och Serie A under dagen. Plus mycket mer golf och en hel del annat. Allt kan hittas i matchlistan på startsidan, det mesta med tillhörande försnack.