Foto: AFP

Söndagens höjdpunkter i sportvärlden

Söndag och i vanlig ordning en massiv mängd sport att välja bland. Vi på TVmatchen plockar ut det allra största, viktigaste, men självklart, all sport, mycket med tillhörande försnack, finns i vår matchlista.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

12:00 – Sverige ska stänga butiken mot Indien

Sverige avgjorde igår i praktiken Davis Cup-matchen mot Indien men det ska avgöras i verkligheten också. 2-0 för Sverige efter första dagen. En matchvinst till behövs men kanske att den inte kommer i första matchen där det är dubbel som gäller. Att Indien skulle vinna söndagens samtliga tre matcher däremot, inte troligt.

13:00 – Formel 1 från Baku

Det har blivit spännande i F1 igen efter att Max Verstappens överlägsenhet verkar över för den här gången i alla fall. Verstappen startar idag en bra bit ner medan Charles Leclerc startar längst fram och kan plocka sin andra raka vinst i sin Ferrari.

14:00 – Toppmatcher i Allsvenskan

Djurgården-Mjällby från Tele2 Arena eller AIK-Malmö från Strawberry Arena. Valet avgörs kanske av var sympatierna ligger helt enkelt men två toppmatcher är det i alla fall från Allsvenskan.

AIK med fem raka segrar ska försöka fälla Malmö och Djurgården måste vinna föra att, kanske med trätobrodern AIK:s hjälp, hänga med Malmö i toppen.

14:45 – Avgörande i Solheim Cup

Det ser minst sagt skrynkligt ut för Europa. USA leder med 10-6 inför sista dagens 12 singelmatcher men det ska sägas. Det har vänt förr i dessa lagmatcher mellan Europa och USA. både på herr- och damsidan.

Alla spelare är i spel under söndagen vilket gör att det bland annat är fyra svenskor som spelar.

Fyra svenska vinster samt att det blir oavgjort i resten av matcherna? Det skulle kunna vara en lösning på problemet för europeisk del.

15:00 – Londonderby

Tottenham-Arsenal, det mest klassiska av alla Londonderbyn. Arsenal kommer lite stukade till matchen med båda sina dominanta mittfältare, Martin Ödegaard och Declan Rice borta.

Dejan Kulusevski troligen från start för Tottenham. Lucas Bergvall troligen på bänken.

16:30 – Ångestderby i Göteborg

Häcken sladdar och är för långt från toppen för att man ska vara nöjda. IFK Göteborg är på väg ner i den absoluta botten, precis som man var så här års förra säsongen.

En del ångest kan med andra ord vara att vänta på Hisingen under eftermiddagen.

22:25 – NFL-kväll med Chiefs

De regerande Super Bowl-mästarna Kansas City Chiefs spelar under kvällen i den utvalda matchen som går på TV12. Chiefs med de båda megastjärnorna Patrick Mahomes, kanske den bästa quarterbacken av dem alla. Och Travis Kelce, en dominant tight end, men numera kanske ännu mer känds som Taylor Swifts pojkvän. Absolut ingen som använder sig av någon form av social media har nog missat deras besök på US Open i tennis förra helgen exempelvis.

Chiefs möter Cincinnati Bengals, absolut inte ett ofarligt motstånd.