Foto: AFP

Söndagens höjdpunkter i sportvärlden

Söndag och som alltid, massor av intressant fotboll men även en del annat.

Vi samlar här ihop det viktigaste under dagen men allt finns givetvis tillgängligt i vår matchlista. Det är bara att välja och vraka där.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

14:00 – Stockholmsderby

Stockholmsderby, AIK-Hammarby från en utsåld Strawberry Arena.

Inte bara derby dock, en toppmatch också där tre poäng skulle göra båda lagen gott om de vill ha chansen att hänga med Djurgården som just nu innehar andraplatsen.

17:30 – Halvt krismöte i Premier League

Manchester United och Tottenham, två lag som inte riktigt lyckats hittills den här säsongen, möts under den sena eftermiddagen och tidiga kvällen på Old Trafford i Manchester.

Hur tål lagen, och framför allt tränarna, en förlust här idag efter en i övrigt redan misslyckad säsongsinledning? Det återstår att se, om man nu inte delar på poängen, förstås.

18:00 – Avgörande i Presidents Cup

USA har ryckt åt sig en rejäl ledning i Presidents Cup men idag är det hela 12 poäng att spela om och dessa lagmatcher brukar till slut på ett sätt eller ett annat bli spännande.

11-7 för USA inför sista dagens spel. Man behöver alltså bara 4,5 poäng för att vinna lagmatchen. Med tanke på amerikanernas överlägsenhet i ranking och spelstyrka jämfört med det internationella laget. Det ska nog mycket till för att det här ska svänga men vem vet.

21:00 – Madridderby

Om vårt stockholmsderby här hemma är hett, derbyt på Metropolitano mellan Atletico Madrid och Real Madrid under kvällen är kanske ändå snäppet mäktigare.

Barcelona åkte på sin första förlust igår kväll. Läge för dessa två lag att närma sig i toppen av tabellen men ännu mer. Läge att knäppe sin granne på näsan.

22:25 – NFL med Super Bowl-favoriten

Kansas City Chiefs är klar favorit till att vinna Super Bowl i år och man är hittills obesegrade efter tre matcher.

Blir det en ny seger för Patrick Mahomes, Travis Kelce och de andra eller kan Los Angeles Chargers utmana med hjälp av hemmaplan?

Det spelas under dagen ytterligare ett gäng matcher från Allsvenskan. Hockey finns tillgängligt från Hockeyallsvenskan. Det avgörs en extra V75 från Solvalla. En hel del tennis, bland annat med världsettan Carlos Alcaraz. Truls spelar också pingis i en av pingisens största turneringar, China Smash. Och givetvis, mycket, mycket mer. Allt tillgängligt i matchlistan.