Foto: AFP

Tisdagens höjdpunkter i sportvärlden

Det dröjer ytterligare några dagar innan den svenska hockeysäsongen drar igång och inte heller någon svensk fotboll idag. Eller andra stora evenemang. Så det blir väldigt okomplicerat denna tisdag. Det är Champions League-premiären för precis hela slanten.

För att läsa mer om någon match – Klicka på rubriken

18:45 – Juventus-PSV

Juventus är först ut av de lite större lagen när man möter PSV Eindhoven i sin Champions League-premiär hemma i Turin.

Juventus storfavorit till att få en flygande start.

18:45 – Young Boys-Aston Villa

Det är inte bara premiär i säsongens upplaga av Champions League för Aston Villas del. Det är premiär i Champions League överhuvudtaget för Birmingham-klubben. Den moderna varianten av Champions League ska sägas. I forntidens europacuper hade Aston Villa goda framgångar.

Motståndare ikväll är ett av de förväntat allra svagaste av de 36 lagen i årets Champions League. Young Boys borde vara en munsbit för Villa, trots bortaplan.

21:00 – Milan-Liverpool

Troligen den match idag som de flesta ser fram emot mest. Två klassiska lag i Champions League. Båda två har vunnit turneringen tidigare även om det var några år sen nu.

De har onekligen en historia tillsammans de här två. Champions League-finalen 2005 är det nog inte många som glömmer i första taget.

21:00 – Real Madrid-Stuttgart

Det har inte flutit riktigt som det ska för Real Madrid hittills i La Liga men spanjorerna är sannerligen kungarna av Champions League i modern tid och en ganska överkomlig premiärmotståndare här.

Målkalas för Real på Santiago Bernabeu? Mycket möjligt.

21:00 – Bayern Munchen-Dinamo Zagreb

Att bli slagna i tabellen av de fantastiska Bayer Leverkusen är nog inget som någon skäms över. Förutom då Bayern Munchen som garanterat såg det som en förödmjukelse att inte vinna Bundesliga förra säsongen.

Nu ny säsong och Bayern förväntas studsa tillbaka starkt. Man tillhör utmanarna till att vinna Champions League i år, precis som vanligt, och man har ett enkelt motstånd här i premiären.

21:00 – Sporting-Lille

Kvällens match som inte innehåller något topplag från de stora ligorna kanske är kvällens mest intressanta match. I alla fall för oss svenskar. Här förväntas det nämligen vara dubbelt svenskt på planen.

Viktor Gyökeres, en av Europas hetaste målskyttar i Sporting och i Lille, landslagsvänsterbacken Gabriel Gudmundsson.

För att sätta Gyökeres nivå i ett perspektiv. Många spelbolag har odds under 2 gånger pengarna på att han ska göra mål i matchen. 50/50 på ett svenskt mål alltså, om man ska prata procentchanser.

Om man inte gillar Champions League finns det under kvällen gott om matcher från engelska Ligacupen och även en match från La Liga. All information om detta finns givetvis i vår matchlista, precis som all information om alla annan sport som pågår under dagen.