Foto: AFP.

Torsdagens höjdpunkter från sportvärlden

Torsdag och det är dags att börja varva upp inför helgen. Lite mer intressant sport än veckans första tre dagar, allt som oftast i alla fall. Denna torsdag är inget undantag även om vi idag får klara oss utan Champions League. Men som ersättning får vi Europa League och Conference League med alla svensklag i elden.

13:00 – Årets starkaste startfält på Europatouren

Europatouren, som numera heter DP World Tour, stannar den här veckan till i Skottland och det är minst sagt klassisk mark som gäller. Nämligen Old Course i St Andrews där två av rundorna i Alfred Dunhill Links Championship spelas. Lite speciell tävling detta dock då man även spelar en runda var på Carnoustie och Kingsbarns.

Rory McIlroy, Jon Rahm, och Brooks Koepka är några av spelarna som deltar.

För svensk del hoppas vi mest på Alex Norén som ofta är riktigt vass på den här typen av brittiska banor.

18:45 – Nytt försök för Malmö i Europa League

En rejäl besvikelse förra veckan för Malmö FF när man var snudd på chanslöst hemma mot Rangers i Europa League-premiären.

Då var man favorit i kraft av hemmaplan. Nu är man på plats i Azerbajdzjan för att där ställas mot Qarabag i en match där man inte är favorit. Poäng hade dock varit att rekommendera om Malmö inte ska halka efter i jakten på en slutspelsplats.

19:00 – Full omgång i SHL

Torsdag klockan 19, alltid hockeyns mest givna tid. I stort sett alltid full omgång på torsdagar när sändningarna också ramas in av en studiosändning på TV4 Hockey.

På TV4 Hockey är det söder mot norr som gäller, Malmö mot Luleå.

På Sportkanalen visas Skellefteå mot Leksand.

21:00 – Elfsborg och Djurgården i Europa

Det blir fest i Borås idag när storlaget Roma kommer på besök för match i Europa League. Det blir tufft, men kanske inte omöjligt för Elfsborg. Roma har börjat säsongen direkt svagt och har också haft det stökigt i truppen med byte av tränare nyligen.

I Conference League spelar Djurgården idag sin premiärmatch borta mot Lask Linz i Österrike. Tufft men inte omöjligt för Djurgården, precis som för Elfsborg i Borås. De svenska lagen ges enligt oddsen ungefär samma chans, strax under 50%, att knipa minst en poäng.

Även en hel del annan sport under dagen. Massor av andra matcher i Europa förstås där mötet mellan Porto och Manchester United sticker ut. Euroleague i basket startar under kvällen och Viaplay sänder stormötet mellan Bayern Munchen och Real Madrid. Även en match från Allsvenskan. Norrköping fortsätter sin kamp för att undvika bottenstriden när man ikväll tar sig an Sirius på hemmaplan. Även Basketligan har sin premiär under kvällen med Jämtland mot Södertälje, två förväntade topplag. PGA-touren i golf startar om, och massor av tennis från Shanghai under förmiddagen. Helt enkelt en fullmatad sportdag och allt finns i vår matchlista. Mycket med tillhörande försnack.