Foto: AFP.

Torsdagens höjdpunkter i sportvärlden

Ännu en dag av full fart ligger framför oss i sportvärlden och som alltid. Vi på TVmatchen plockar ut det som vi tycker är det största och viktigaste.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

12:00 – Massor av golf

Gillar man golf, då har man en bra dag framför sig.

Allt börjar klockan 12 med sändningar från DP World Tour som den här veckan håller till i Danmark. Med många svenskar i startfältet.

Klockan 13 drar sändningarna från damernas motsvarighet till The Open, Women´s Open. Tävlingen spelas i år på Old Course i St Andrews. Massor av svenskor med i startfältet.

Klockan 15:15 smygstartar sändningarna från PGA-touren. Den andra av tre slutspelstävlingar är vad som gäller, BMW Championship som spelas i Colorado. Ludvig Åberg och Alex Norén spelar under eftermiddagen. Huvudsändningen startar senare ikväll, klockan 21.

19:00 – Tre svenska lag i Europa

Malmö åkte på ett blytungt 0-2-mål i slutminuterna sent igår kväll hemma mot Sparta Prag och det krävs nu ett mindre mirakel för att vi ska få ett lag i Champions League i år. Men vi kan fortfarande få jackpot i de mindre europeiska cuperna, där Malmö också kommer spela om man inte vänder mot Sparta Prag.

Ikväll inleder Elfsborg på bortaplan i Europa League-playoffet.

Djurgården börjar hemma mot Maribor i Conference League-playoffet.

Och Häcken börjar också hemma i sitt Conference League-playoff mot Heidenheim.

Om man ska leta något negativt så blir det väl att samtliga matcher spelas samtidigt, start klockan 19. Men vilken svensk superkväll vi har framför oss om man gillar fotboll.

20:00 – Diamond League från Lausanne

Inget mästerskap kvar den här säsongen så friidrottarna kan fokusera på Diamond League-tävlingarna. Några av de största är på plats ikväll i Lausanne.

I vanlig ordning också massor av tennis samt en del träningsmatcher i ishockey under kvällen.