Foto: AFP.

Torsdagens höjdpunkter i sportvärlden

Golf, tennis, och fotboll. Det är mixen under torsdagen om vi på TVmatchen ska avgöra det.

Vi plockar ut dagens mest intressant event och listar dem nedan men självklart. I vanlig ordning listas all relevant sport i vår matchlista.

13:30 – Stortävling på Europatouren

Europatouren, eller DP World Tour som den numera heter, stannar den här veckan i England för British Masters på The Belfry. En av de största tävlingarna på den här touren.

Lite tveksam placering i spelprogrammet kanske då den spelas samtidigt som den allra största tävlingen på PGA-touren. Bland annat därför finns ingen av världens absolut bästa spelare på plats här men med ett undantag. Tyrrell Hatton som normalt spelar på LIV-touren är på plats för att spela den här tävlingen.

Många svenskar i startfältet där Jesper Svensson, som ligger trea på rankingen på den här touren, är den som ges bäst möjlighet till en placering i toppen.

17:00 – Andra omgången av US Open ska avslutas

US Open rullar på och idag med några av de absoluta favoriterna som spelar sina matcher i andra omgången.

Jannik Sinner och Carlos Alcaraz är i elden på herrsidan och på damsidan spelar bland annat Iga Swiatek och Naomi Osaka.

Spelet startar klockan 17 och pågår sen långt in på den tidiga morgonen svensk tid.

19:00 – En av Elfsborgs största matcher någonsin

Man kan lätt glömma nivåskillnaden. Medan Djurgården och Häcken ikväll kvalar till Conference League så är det till Europa League som Elfsborg kvalar.

Elfsborg har en 1-0-ledning efter första mötet med Molde. Ikväll är det retur på hemmaplan och oavgjort räcker därmed så klart för Elfsborgs del. Förlust och det blir Conference League men Europa League är naturligtvis att föredra och i så fall absolut minst 50 miljoner in på klubbens konto.

19:38 – Ludvig Åberg i Tour Championship

Finaltävlingen på PGA-touren, Tour Championship som spelas på East Lake i Atlanta. Den spelare som vinner här på söndag kan kvittera ut omkring 250 miljoner kronor.

Speciell tävling det här där spelarna startar baserat på hur de presterat under säsongen. Scottie Scheffler inleder på -10. Ludvig Åberg inleder på -5, fem slag efter innan han ens börjat alltså, trots att han inför den här tävlingen är rankad femma.

Åberg spelar under den första ronden med en av tidernas största spelare, Rory McIlroy. De slår ut som tredje bollen från slutet klockan 19:38.

20:15 – Det luktar spel i Europa för Djurgården

Djurgården var helt överlägsna Maribor i mötet på Tele2 Arena förra veckan. Nu retur i Slovenien och förväntat klart tuffare men Djurgården är det klart bättre laget och oavgjort räcker.

Om Djurgården klarar det är man kvalificerad för Conference League och garanterad absolut minst 35 miljoner kronor till klubben.

21:30 – Real Madrid med alla stjärnor på planen

Ny stjärnparad under den sena kvällen när Real Madrid spelar på bortaplan mot Las Palmas på Kanarieöarna.

Vinicius Jr, Rodrygo, och längst fram, Kylian Mbappe. Är det dags för Real att få fart på maskineriet på riktigt allvar nu?