Foto: AFP

Torsdagens höjdpunkter i sportvärlden

Efter några magra dagar i sportens värld under inledningen av veckan varvar det idag torsdag igång ordentligt igen.

Vi på TVmatchen listar här dagens godbitar, om man frågar oss.

För att läsa mer om något event – Klicka på rubriken

13:30 – Stortävling på Europatouren

Den här veckan stannar Europatouren i golf, numera kallad DP World Tour, till i Schweix för European Masters. För att vara den här touren ett mycket starkt startfält där det dessutom ingår många svenskar. Sändningarna pågår under hela eftermiddagen.

Foto: AFP

18:00 – Kan Sverige vinna en match nu?

Det har varit trögt en tid för vårt svenska landslag i fotboll. Nu nere i C-divisionen och nu ska det väl börja komma vinster? Sverige inleder borta mot Azerbajdzjan och även om motståndet kanske inte ska underskattas. Nu ska vi väl ändå kunna få med oss tre poäng hem till Sverige. Framåt ser den svenska uppställningen på förhand bra ut med Viktor Gyökeres, Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Längre bak ser det möjligen mer svajigt ut då vår ordinarie målvakt Robin Olsen och vår ordinarie lagkapten Victor Nilsson Lindelöf dessutom saknar i backlinjen.

20:00 – Ny världsrekordjakt för Mondo

En av de största Diamond League-galorna avgörs under kvällen när det ska tävlas på Weltklasse i Zürich. Med på programmet finns herrarnas stavhopp och Armand ”Mondo” Duplantis som igår värmde upp med att besegra Karsten Warholm på 100 meter deltar. Får vi se åtminstone ett världsrekordförsök under kvällen? Högst troligt ja.

Foto: AFP

20:45 – Flera toppmatcher i Nations League

Sverige är nere i tredje divisionen av Nations League den här gången. Matchen i A-divisionen håller en annan klass och ikväll är det bara att välja och vraka. Portugal-Kroatien, Danmark-Schweiz eller kanske Serbien-Spanien? Europeiska toppmatcher under den sena kvällen med andra ord.

Utanpå detta spelas det sent i natt semifinaler på damsidan i US Open, Paralympics fortsätter under dagen, det spelas ishockey i Champions League,en av de sista etapperna i cykelns Vuelta a Espana avgörs, och så är det under natten premiär i NFL. All information om detta, oftast med tillhörande försnack, kan hittas i vår matchlista.