dif-maribor-stream

UEFA Conference League playoff: Maribor mot Djurgården – se på stream

Efter derbyförlusten mot AIK repade sig Djurgården till det första playoffmötet mot slovenska Maribor UEFA Conference League. Det blev en 1-0-seger på hemmaplan och ett bra utgångsläge inför returen på bortaplan. 

Under sommaren har Djurgården varit aktiva på transfermarknaden med spelare både in och ut. Bland annat har målvakten Jacob Widell Zetterstörm ersatts av Jacob Rinne, som höll nollan i helgens seger mot IK Sirius. 

Läs vidare för att få koll på förutsättningarna inför Conference League 2024/25, Djurgårdens avgörande kvalmatch samt hur du går tillväga för att hitta en Maribor Djurgården stream till mötet. 


NK Maribor vs Djurgårdens IF 
Match: Maribor – Djurgården

Avspark: 20:15, torsdag 29 augusti 2024
Spelplats: Ljudski vrt
TV-kanal: Sportbladet Play

Det blev stökigt när Maribor spelade säsongens femte ligamatch i helgen. Olimpija Ljubljana från huvudstaden kom på besök. När gästerna tilldelades en straff efter dryga kvarten kastades det in föremål som prickade straffskytten.

Matchen återupptogs efter ett längre uppehåll. Då tog först Maribor ledningen innan gästerna kvitterade. Matchen slutade 1-1 i vad som var Maribors tredje poängtapp på fem matcher.

För Djurgården gick det desto bättre trots att man roterade rejält i bortamatchen mot Sirius.
Det blev tre poäng efter mål av Patric Åslund, hans första sedan han anslöt från Västerås SK. Djurgården tog därmed in två poäng under omgången på Malmö FF i toppen.

Segern var alltså Djurgårdens andra på lika många matcher och laget har tacklat derbyförlusten mot AIK på bästa sätt. En ny seger här och fansens ilska efter förlusten kan ha suddats bort. 

Maribors potentiella startelva 

Jug – Sirvys, Vidmar, Karic, Milec – Repas, Repas – Barisic, Ilicic, Bozic – Beugre.

Veteranen Josip Ilicic var i fokus i matchen på Tele2 Arena och lär ha en roll att spela även i returen. Han fick ett gult kort när han sparkade ner Besard Sabovic, en eftersläng som mycket väl hade kunnat rendera i ett rött kort. 

Djurgårdens potentiella startelva 

Rinne – Ståhl, Tenho, Danielson, Bergh – Sabovic, Schüller – Gulliksen, Nguyen, Åslund Hümmet. 

Vi tror det blir svårt att hålla Patric Åslund borta från startelvan efter matchen mot Sirius och han kan mycket väl starta framför Oskar Fallenius. Därtill har målskytten från hemmamötet mot Maribor, Tokmac Nguyen, goda chanser att få en start. 

Så spelas UEFA Conference League 2024/25

Ni har säkert inte missat att det är ett nytt format som gäller för Conference League 2024/25. Om Djurgården avancerar från dubbelmötet mot Maribor väntar sex matcher mot sex olika motståndare.

Det är en del av den nya ligafasen som ersätter det tidigare gruppspelet. Istället för att tävla mot tre olika motståndare ska lagen försöka plocka så många poäng som möjligt. Lag 1-8 i ligafasen avancerar till slutspel medan lag 9-24 får spela playoff i början av 2025. 

Detta formatet gäller även för Champions League och Europa League, dock med åtta matcher för varje lag istället för sex. 

Vem vinner matchen mellan Maribor och Djurgården? 

Djurgården har blandat och gett en del på sistone. Derbyförlusten mot AIK tog hårt på spelare och anhängare till klubben. Den värsta besvikelsen har lagt sig och nu har laget två raka segrar. Man var också det klart bättre laget mot Maribor. 

Med det sagt ska Maribor inte underskattas och det kommer att vara en het stämning när dubbelmötet ska avgöras. Slovenerna har fått en något trevande start på den inhemska fotbollen med två segrar och tre kryss så här långt. 

Det är väldigt jämnt inför returen vilket oddsen också visar. Vi tror att tillfälligheter avgör och även ett oavgjort resultat ligger nära till hands. 

Maribor – Djurgården stream

Fotbollsälskare och djurgårdare får vänta lite innan de svenska lagens matcher i Conference League sänds i TV. Det är fortsatt Sportbladet som gäller om du vill se matcherna. Det gäller både för Djurgårdens match mot Maribor och BK Häckens bortamatch mot FC Heidenheim.  

Teckna en prenumeration hos Sportbladet för att ta del av avgörandet i Conference League. På köpet får du utöver Häckens match även se när Elfsborg tar sig an Molde för ett avgörande i playoff till Europa League.


FAQ

Finns det en Maribor Djurgården stream?

Ja, Sportbladet Play är kanalen som gäller om du vill se Djurgårdens match mot Maribor under torsdagen. Det krävs en prenumeration för att se matchen. 

Kan jag se Maribor mot Djurgården på TV?

Nej, inga svenska TV-kanaler sänder playoff till Conference League. Det är bara streaming via Sportbladet som gäller. 

Vilka är oddsfavoriter i Maribor mot Djurgården?

Oddsen ligger jämnt mellan Maribor och Djurgården under torsdagen. Efter 1-0-segern på hemmaplan är Djurgården dock favoriter att avancera från playoff.