malmö FF supportrar Malmö-supportrar.(Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)

Champions League kval: Malmö – Sparta Prag 21/08 – Se stream, statistik & matchfakta

Efter en imponerande vändning mot PAOK från Grekland är Malmö FF återigen framme i playoff till Champions League. Det är fjärde gången som laget är här under 2000-talet och de senaste tre gångerna har klubben tagit sig in i huvudturneringen. 

Onsdagens match är den första av två i dubbelmötet mot Sparta Prag. Likt i tidigare omgångar inleder MFF på hemmaplan och det gäller att få ett bra resultat med sig till returen i den tjeckiska huvudstaden.

Det är två lag som toppar deras respektive inhemska liga och som har ambitionen att spela i den nya ligafasen som utgör Champions League 2024/25. Vi samlar information och förutsättningarna inför den första matchen på den här sidan samt går igenom hur du hittar Malmö mot Sparta Prag stream. 


MFF – Sparta Prag Matchfakta 21/08/2024

Match:Malmö FF – Sparta Prag
Avspark:21:00, onsdag 21 augusti 2024
Spelplats:Eleda Stadion, Malmö
TV Kanal:V Sport Premium, Viaplay

Det är hektiska tider just nu för Malmö FF som kombinerar kvalet till Champions League med en allsvensk toppstrid. Segern med 2-1 mot IFK Norrköping i helgen, trots stor rotation i laget, ger Henrik Rydström och hans manskap ett visst andrum.

MFF är här efter att först ha besegrat Klaksvik från Färöarna relativt bekvämt innan det blev en riktig rysare mot PAOK från Grekland. 2-2 i mötet i Malmö och 3-2 till PAOK i returen såg ut att skicka MFF vidare till Europa League. Nils Zätterström klev fram och tryckte in bollen som gav förlängning, där skåningarna drog det längsta strået 

Malmö FF mot Sparta Prag är ett på förhand jämnt möte, med ett litet favoritskap för tjeckerna oddsmässigt. I laget finns MFF-bekantingen Veljko Birmancevic som har haft en stor del i att Sparta Prag har tagit sig till playoff samt inlett ligaspelet i Tjeckien med fem raka segrar.

När vi tittar på Malmö Sparta Prag idag är det två klubbar som har en liknande ställning i den inhemska fotbollen, även om Sparta Prag får god konkurrensen från antagonisterna i Slavia Prag. Det är dock två inhemska giganter som gör upp i Champions League playoff under onsdagen. 

Malmö FF potentiell startelva

Dahlin – Stryger Larsen, Jansson, Zätterström, Busanello – Nanasi, Pena, Berg Johnsen, Bolin – Kiese Thelin, Botheim.

Malmö FF startade med både Isaac Kiese Thelin och Erik Botheim i anfallet borta mot PAOK. Den förstnämnda vilades i helgen mot IFK Norrköping efter att ha löpt kopiöst mycket nere i Grekland. Nu spelar han en viktig roll när MFF måste gå för seger. 

Sparta Prag potentiell startelva

Vindahl – Vitik, Sörensen, Zeleny – Preciado, Laci, Kairinen, Rynes – Birmancevic, Olatunji, Haraslin.

Veljko Birmancevic är glödhet just nu och har gjort fem poäng på tre matcher i Champions League-kvalet. Den tidigare MFF-spelaren blir verkligen en spelare som skåningarna får se upp med under onsdagen. 

Tidigare möten Malmö FF mot Sparta Prag

Malmö FF:s framgångsresa i Europa tog sin början säsongen 2014/15 när man ställdes mot just Sparta Prag i den tredje omgången i Champions League-kvalet. Sparta Prag vann den första av två matcher på hemmaplan.

På den här tiden gällde fortfarande bortamålsregeln. Malmö FF gjorde jobbet och vann med 2-0 på hemmaplan med Markus Rosenberg som målskytt båda gångerna. Därefter tog MFF sig vidare till gruppspelet genom att besegra Red Bull Salzburg.

Därefter har lagen möts i två träningsmatcher med varsin seger som resultat. 

  • 1 februari 2024: Malmö FF – Sparta Prag 1-2 
  • 6 februari 2024: Sparta Prag – Malmö FF 0-2
  • 6 augusti 2014: Malmö FF – Sparta Prag 2-0
  • 29 juli 2014: Sparta Prag – Malmö FF 4-2

Vem vinner mellan Malmö – Sparta Prag? 

Oavsett om du ser matchen på plats, på TV eller via en Malmö – Sparta Prag stream kan du förvänta dig höga doser av underhållning. Det är två lag med sina främsta styrkor i offensiven som gör upp i Malmö.

Malmö FF fick vila många spelare mot IFK Norrköping, vilket var välbehövligt efter en ordentlig genomkörare i Thessaloniki. Nu väntar ett minst lika tufft dubbelmöte på förhand som mot grekerna.

Sparta Prags fina form inger respekt men det är samtidigt inte i Malmö som laget “ska” vinna. Här tror vi att MFF tar tag i taktpinnen och går segrande ur striden, om än kanske bara med uddamålet.

Var kan man se Malmö ff mot Sparta Prag?

Efter att det tidigare varit MFF Play som har ansvarat för kvalmatcherna i Champions League kliver nu Viaplay in i handlingarna. Man sänder matchen mellan Malmö – Sparta idag på V Sport Premium.

Det innebär också att du kan hitta en Malmö – Sparta Prag stream hos Viaplay. Det blir studio inför matchen och svenska kommentatorer som tar dig igenom händelserna på Eleda Stadion. 


Var kan jag se Malmö – Sparta Prag idag?

Matchen kommer att sändas på V Sport Premium med studio och svenska kommentarer. Du kan också streama matchen hos Viaplay.

Finns det en Malmö mot Sparta Prag stream?

Ja, genom ett abonnemang hos Viaplay kan du följa Malmö FF mot Sparta Prag via en stream.

Vilka är favoriter att vinna matchen Malmö – Sparta Prag?

Den första av två matcher har Malmö FF som knappa favoriter medan Sparta Prag är favoriter att avancera till ligafasen i Champions League.