IF Elfsborg (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)

UEFA Europa League kval: Elfsborg mot Molde stream

Efter en 1-0-seger på bortaplan i det första mötet är Elfsborg 90 minuter från att spela i Europa League för första gången sedan 2013/2014. Det är Molde som står mellan Boråsklubben och en plats i ligafasen som utgör den första delen av turneringen. 

Elfsborg stod bra upp mot Molde som spelade i Europa League så sent som förra säsongen. Ahmed Qasem gjorde matchens första och enda mål efter 15 minuter och återigen visade Elfsborg upp ett stabilt försvarsspel i sammanhanget. 

Nu spelar man på hemmaplan där det har blivit idel segrar i kvalspelet så här långt. Räkna med ett Molde som går ut aggressivt. Vi ger Elfsborg goda chanser att kontra effektivt mot motståndaren och avancera till Europa League. 

UEFA Europa League 2024/25 

Om Elfsborg tar sig vidare till Europa League väntar ett annat format än senast klubben spelade i turneringen. Då var det ett gruppspel som inledde turneringen, med fyra lag som gjorde upp om två platser i slutspelet. 

Säsongen 2024/25 kommer att inledas med en ligafas. Varje klubb lottas att möta åtta andra lag. Fyra av matcherna spelas på hemmaplan och fyra på bortaplan. I dessa gäller det att plocka så många poäng som möjligt för att ha chans på slutspel.


Elfsborg vs Molde FK

Match: Elfsborg – Molde
Avspark: 19:00, torsdag 29 augusti 2024
Spelplats: Borås Arena, Borås
TV-kanal: Sportbladet Play 

Både Elfsborg och Molde har varit i farten i den inhemska fotbollen under helgen. För Elfsborg var det ett västkustderby mot IFK Göteborg som stod på schemat, en match som skulle ge tre nya poäng till laget.

Elfsborg rivstartade matchen, även om ledningsmålet dröjde till den 33:e matchminuten. Ahmed Qasem följde upp målet borta mot Molde med att göra två assist mot IFK Göteborg innan han själv gjorde 3-0. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Molde fortsätter att jaga andraplatsen i den norska Eliteserien, en plats som innebär Champions League-kval nästa säsong. I helgen blev det en stabil 3-0-seger på hemmaplan mot Ham Kam.

Elfsborg potentiell startelva 

Pettersson – Holmén, Henriksson, Yegbe – Hedlund, Zeneli, Ouma, Hult – Qasem, Abdullahi, Baidoo.

Oscar Hiljemark roterar mycket i startelvan i dessa dagar och det återstår att se om Ahmed Qasem får starta mot Molde. Med tanke på hur han har presterat i sina två senaste matcher blir det svårt att hålla honom utanför startelvan och vi ser fram emot att se vad han kan uträtta den här gången.

Molde potentiell startelva 

Posiadala – Oyvann, Hagelskjaer, Lund – Linnes, Kaasa, Daehli, Breivik, Lovik – Eikrem, Eriksen.

Magnus Wolff Eikrem var i blickfånget redan inför den senaste matchen mot Elfsborg. Han följde upp en något blek insats då med att göra två mål mot Ham Kam. Det är en spelare som Elfsborg måste se upp med. 

Tidigare möten Molde vs Elfsborg

Segern senast för Elfsborg var deras första på tre försök mot Molde. Lagen möttes i kvalet till Europa League sommaren 2022 och då vann Molde båda matcherna. På Borås Arena blev det 2-1 till norrmännen.

  • 22 augusti 2024: Molde – Elfsborg 0-1 
  • 28 juli 2022: Elfsborg – Molde 1-2
  • 21 juli 2022: Molde – Elfsborg 4-1

Vem vinner mellan Elfsborg – Molde? 

Det är en liten överraskning att Elfsborg sitter i förarsätet inför returen. Tanken var kanske att Elfsborg kunde klara oavgjort eller förlora med uddamålet för att fortsatt ha goda chanser. Att man skulle ha ledningen med uddamålet är desto mer oväntat. 

Elfsborg har vunnit samtliga kvalmatcher på hemmaplan hittills och här är man starka. IFK Göteborg besegrades med god marginal senast och Elfsborg har bland annat besegrat Malmö FF på Borås Arena tidigare under säsongen. 

Vi vet framför allt att Elfsborg är oerhört skickliga på att kontra. Mot ett Molde som måste gå framåt förr eller senare kommer kontringslägen att uppstå och då tror vi att Elfsborg straffar motståndarna. 

Elfsborg mot Molde stream

Det är fortfarande Sportbladet som sänder matcherna från kvalet till Europa League och Conference League. För TV-sändningar av de svenska lagens matcher får vi vänta till gruppspelet. 

Du behöver teckna en prenumeration hos Sportbladet för att följa Elfsborg mot Molde via stream. Med den kommer du också kunna se när Djurgården möter Maribor och BK Häcken spelar mot FC Heidenheim i kvalet till Conference League. 


FAQ

Var kan jag se Elfsborg – Molde idag?

Om du vill se Elfsborgs returmatch mot Molde är det Sportbladet  och deras playtjänst Sportbladet Play som gäller. 

Finns det en gratis Elfsborg mot Molde stream?

Nej, det är en betalprenumeration som finns hos Sportbladet och som du måste teckna för minst en månad. 

Vilka är favoriter i Elfsborg vs Molde?

Elfsborg är knappa favoriter till att vinna returen mot Molde.