Kan det bli tufft för Manchester City borta mot Chelsea på söndag i helgens absoluta godbit från Premier League? Foto: AFP.

Helgens godbitar i Premier League

Väntan har definitivt varit lång men nu är det dags. Premier League är tillbaka!

Självklart finns alla matcher listade i vårt matchlista, med tillhörande försnack, men om man möjligen inte har tid att titta på helgens samtliga matcher då? Vad ska man välja från den första omgången?

Vi listar helgens tre främsta godbitar.

För att läsa ännu mer om någon av matcherna – Klicka på rubriken för att komma till utökat försnack.

1, Chelsea – Manchester City

Platsen som helgens absoluta höjdpunkt är upptagen, så att säga. Chelsea, som gick så otroligt bra i slutet av förra säsongen, mot Manchester City som är regerande mästare och väl alltid går bra, i stort sett.

Inte bara att det är två förväntade topplag som gör upp på Stanford Bridge. Spännande möte även på tränarbänken där Enzo Maresca är ny i Chelsea, men väldigt bekant med dagens motståndare. Han var nämligen assisterande tränare, i Manchester City, under Pep Guardiola så sent som för två år sen. Guardiola förstås kvar i City, och här ställs han mot ännu en i raden av sina assistenter som går vidare och blir topptränare på egen hand.

Söndag klockan 17:30, helgens höjdpunkt, Chelsea – Manchester City.

2, Ipswich – Liverpool

Det är alltid något alldeles speciellt med en nykomlings första hemmamatch och när den dessutom sker i premiären, då är det extra, extra, så att säga.

Ipswich väntas få det tufft i Premier League i år, men nykomlingarna är ofta som allra farligast i början. Liverpool väntas vara ett topplag i år också men ny tränare i Arne Slot efter många år med Jurgen Klopp.

Lördag klockan 13:30, säsongens blott andra match och även den första på ganska länge som inte sänds i Viaplay. Den här matchen sänds via stream på Amazon Prime. Men med Viaplays personal i studion och kommentatorsbåset, så man kommer nog allt känna igen sig.

3, Manchester United – Fulham

En premiär är en premiär och den absoluta premiären den här säsongen är den här matchen när Manchester United ställs mot Fulham hemma på Old Trafford. Det såg länge klippt ut för Erik ten Hag under den förra säsongen och även efter säsongens slut. Det sades att United sonderade terrängen efter en annan manager men möjligen hittade man ingen som kändes bättre och ten Hag är kvar, dessutom med ett nytt kontrakt. Och med nya assistenter, exempelvis den gamla klubbikonen Ruud van Nistelrooy samt svensken Andreas Georgsson.

Fulham ska absolut inte underskattas och United kan säkert vara lite nervöst här i premiären.

Fredag 21:00, då drar allt igång.