Foto: AFP.

Så stora chanser har svensklagen i Europa inför returerna

Det blev blandad kompott under veckan i Europa för svensk del. Två vinster och två förluster.

Hur ser då chanserna ut inför kommande veckas returer?

Det tar vi oss förstås en titt på.

Vi använder oss av de sammanvägda oddsen. Det vill säga, hur tycker spelmarknaden att procentchanserna ser ut.

Malmö FF till Champions League – 5% chans

Det hade sett mörkt ut även med 0-1 i hemmamötet med Sparta Prag. Nu 0-2 och det ser bäckmörkt ut för Malmös del inför returen i Prag.

Det enda positiva är väl möjligen att Malmö lyckades vända i förra kvalomgången borta mot PAOK, även om det utgångsläget var superbra i jämförelse med det här.

Elfsborg till Europa League – 70% chans

Här har det svängt totalt i Elfsborg Europa League-kval mot Molde och mycket talar nu för två svenska lag i gruppspelet av Europa League. Malmö, som hamnar där vid förlust mot Sparta Prag, och kanske också Elfsborg alltså.

Elfsborgs vinst, 1-0 borta mot Molde, väger tungt inför returen hemma på Borås Arena. Kryss räcker. Uddamålsförlust och det blir förlängning. Det ska kunna gå.

Djurgården till Conference League – 70% chans

Oförändrat här efter Djurgårdens 1-0-seger hemma på Tele2 Arena. Man var faktiskt helt överlägset Maribor och de flesta, spelare och publik, var efter matchen missnöjda med att man bara kom iväg med en seger med ett måls marginal.

Maribor hade knappast hållit till på övre halvan av Allsvenskan som de såg ut i första mötet men nu kan det bli andra bullar borta i Slovenien.

Djurgården hade inför dubbelmötet omkring 65% chans att kvalificera sig. Chansen har stigit marginellt, men inte mer än så.

Häcken till Conference League – 15% chans

Det såg tungt ut för Häckens del inför dubbelmötet med Heidenheim och efter förlusten, 1-2 på hemmaplan ser det nu än mörkare ut för Häcken. Möjligen inte becksvart dock. Man visade att man kan hänga med det här tyska mittenlaget i Bundesliga och även om en vändning inte är trolig, det är bara ett måls marginal och chansen finns fortfarande.

Malmö spelar på tisdag. Övriga svenska lag på torsdag. Håll utkik i matchlistan för tider och kanaler för matcherna.