malmo ff fans (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Sparta Prag mot Malmö FF 27/08 – TV & Stream Guide

Utgångsläget är inte optimalt för Malmö FF efter den första av två matcher i playoff till Champions League. Sparta Prag vann i Malmö med 2-0 och har ett väldigt bra resultat att spela på inför returen.

MFF hade framför allt svårt att skapa riktigt heta chanser i hemmamötet. Istället var det ett olyckligt självmål som öppnade målskyttet för tjeckernas del och i slutminuterna utökade man för att göra läget extra besvärligt för MFF.


Om MFF ska ta sig in i Champions League 2024/25 krävs seger med minst två mål. Båda lagen kryssade i det inhemska ligaspelet under helgen och känslan är att det första målet i tisdagens match blir oerhört viktigt.


Sparta Prag – Malmö FF 

Match: Sparta Prag – Malmö FF
Avspark: 21:00, tisdag 27 augusti 
Spelplats: Epet Arena, Prag 
TV-kanal: V Sport Premium, Viaplay

Samtidigt som kvalet till Champions League pågår och ett ligaspel av något slag väntar i Europa till hösten har MFF ett guld att försvara i Allsvenskan. Även om laget toppar tabellen har skåningarna sprungit på ett par minor under sommaren.

Under lördagen väntade en bortamatch mot Kalmar FF som efter en svag säsong placerar sig näst sist i tabellen. Det var MFF som tog kommandot och som även gjorde 1-0 när Erik Botheim fick chansen från straffpunkten. Därefter hade gästerna flera chanser att utöka. 

I den andra halvleken blev det dock en helt annan fotbollsmatch och Kalmar FF tog över. Det skulle resultera i både en kvittering och ett ledningsmål. MFF räddades sedan av att Hugo Bolin dunkade in bollen i krysset fram till 2-2, som även blev slutresultat.

Sparta Prag toppar tabellen i den inhemska fotbollen i Tjeckien efter sex spelade matcher. Under lördagen kom dock det första poängtappet. Likt för Malmö FF blev det 2-2, i detta fall i en match mot Slovacko.

Det är ett minst sagt gynnsamt utgångsläge som Sparta Prag har inför returen på hemmaplan. Laget har till och med råd att förlora mot Malmö FF och ändå gå vidare.  

Sparta Prag potentiell startelva

Vindahl – Vitik, Sörensen, Zeleny – Preciado, Laci, Kairinen, Rynes – Birmancevic, Olatunji, Haraslin.

Veljko Birmancevic fick inte till det på egen hand i bortamatchen mot Malmö FF, även om det blev en assist. Det blev ett nytt mål för den tidigare MFF-spelaren i ligan i helgen och känslan är att han kan spela en huvudroll under tisdagen. 

Malmö FF potentiell startelva

Dahlin – Stryger Larsen, Jansson, Zätterström, Busanello – Christiansen, Pena, Berg Johnsen, Bolin – Kiese Thelin, Botheim.

Malmö FF har tappat Sebastian Nanasi till franska RC Strasbourg och får nu klara sig utan guldklimpen framöver. Erik Botheim gjorde sitt första mål på länge mot Kalmar FF och om han kan kliva fram här finns det hopp för MFF.

Tidigare möten Sparta Prag mot Malmö FF

Efter två segrar vardera i tidigare möten mellan klubbarna tog Sparta Prag ledningen i den inbördes statistiken senast. Det var lagets andra raka seger mot MFF, den förra i en träningsmatch i början av februari.

Av lagens tre tävlingsmatcher hittills har Sparta Prag vunnit två. I Champions League-kvalet 2014/15 var Sparta Prag också i ledning med två måls marginal men föll till slut, då med den andra matchen på bortaplan. 

  • 21 augusti 2024: Malmö FF – Sparta Prag 0-2
  • 1 februari 2024: Malmö FF – Sparta Prag 1-2 
  • 6 februari 2023: Sparta Prag – Malmö FF 0-2
  • 6 augusti 2014: Malmö FF – Sparta Prag 2-0
  • 29 juli 2014: Sparta Prag – Malmö FF 4-2

Vem vinner mellan Sparta Prag – Malmö FF? 

Det kommer troligtvis att bli en spännande uppgörelse för dig som ser matchen på TV eller via en Sparta Prag – Malmö stream. MFF har offensiv kvalitet och kommer behöva få ut max av den i returen. 

Sparta Prag måste inte gå framåt men kommer säkerligen inte ha en defensiv approach inför hemmapubliken. Det kan bli en öppen historia med många mål. Som nämnt tidigare blir det första målet viktigt. 

Med det sagt tror vi trots allt att MFF kan ta en seger på bortaplan mot Sparta Prag. Som sagt behöver tjeckerna inte vinna och visade mot Slovacko i helgen att man inte är oslagbara. 

Var kan man se Malmö FF mot Sparta Prag?

Likt i förra veckan är det Viaplay som sänder matchen under tisdagen. Du kan se matchen på TV med hjälp av V Sport Premium eller knappa in den Sparta Prag – Malmö stream som finns hos Viaplay

Det kommer att vara studio inför matchen och under matchen får du ta del av svenska kommentatorer. 


FAQ

Var kan jag se Sparta Prag – Malmö FF idag?

Du kommer kunna se matchen på V Sport Premium som sänder matchen, eller hos Viaplay om du vill streama. 

Finns det en Sparta Prag mot Malmö stream?

Ja, se till att ha ett abonnemang hos Viaplay för att se torsdagens match. 

Vilka är favoriter att vinna matchen Sparta Prag – Malmö FF??

Sparta Prag är favoriter till att vinna returmötet i Tjeckien så väl som att gå vidare från dubbelmötet.