Foto: AFP.

Inför lördagens matcher i US Open

Då kör vi. Försnack till lördagens matcher. De sista åtta i den tredje rundan.

Notera också att alla matcher från nu och in i kaklet listas med preliminära tider i matchlistan här på TVmatchen. Så behöver ni hålla koll på dem så hittar ni dem där. Tillsammans med allt annat.

17:10 Machac-Goffin

Han är inte tokig, Machac. Riktigt starkt att krossa Korda i andra rundan. På väg mot topp-30 på rankingen nu, Machac och det känns i min bok fullt rimligt. Man ska komma ihåg att han bara är 23 år gammal fortfarande. Trots att han hunnit med att harva på challengertouren i ett par år och nu också spelat på atp-touren men utan att få till sin ranking sådär riktigt bra under ett par år. Hur i hela världen har han hunnit trycka in allt det här hittills. Otroligt. Fyller 24 snart visserligen ska sägas.

Han är bra, Machac, men också i någon form lite begränsad spelmässigt. Han är väldigt noggrann och saknar stora hål men den där riktiga spetsen i spelet har han kanske inte. Vilket gör att jag tycker att dörren ändå öppnas för Goffin här. Får han det till att det är väldigt mycket spel om bollen. Då är han fortfarande riktigt bra och skulle kunna vara bra nog för att skrälla här.

18:45 Draper-Botic

Jag tror ju kanske egentligen att Botic hade ganska lite att göra med vinsten mot Alcaraz men man vet inte. Det är klart man måste ha den i bakhuvudet.

Men för mig total klasskillnad här. Draper är på en nivå som Botic inte är i närheten av och det känns som att Drapers offensiv kommer få Botic lite väl mycket på bakfoten här för att det ska vara riktigt hälsosamt för honom.

Jag tror inte på skräll här.

20:00 Sinner-O’Connell

Tickande bomb vore att ta i, men jag tror att det är bra för Sinner om han får så få riktigt tuffa matcher som möjligt i den här turneringen. Eller ja, så är det väl alltid, men om nu Alcaraz och Djokovic var lite labila i den här turneringen, Sinner lär sannerligen vara det. Jag litar inte på honom.

Här kan det i alla fall inte bli så mycket enklare. O’Connell är direkt temposvag och det är inget bra om man ska försöka mäta sig med en toppspelare. Om Sinner ska falla är måste han göra det till nära hundra procent på eget grepp.

20:30 Paul-Diallo

Fantastisk framgång för Diallo att ta sig hit. Han är fortfarande en bra bit från topp-100 och har det svårt att riktigt slå igenom och ta sig upp från challengertouren. En viss kapacitet finns. Han är över två meter lång och om han skulle kunna slipa på serven till att bli ännu bättre, då är han uppe på atp-touren men vägen är lång skulle jag säga och Paul är inte riktigt spelaren som strular bort något.

Jag tror inte alls på skräll här heller.

23:00 Arnaldi-Thompson

Thompson, där är det lite märkligt ändå. Eller imponerande, ska man väl säga. Under många år, nästan alla år under hans karriär. Var han kanske inte oslagbar men ruggigt svårslagen på challengertouren. Men när han kom upp på atp-touren, då var han liksom alltid sämre än sin ranking som han skaffat sig via bra spel på challengernivå. Nu, när han nyss fyllt 30 år, är han bara mycket bättre än förut och att han är rankad runt 30 i världen, det är inte längre orimligt. Ruggigt imponerande vinst senast där han krossade Hurkacz.

Nu en vidöppen match mot Arnaldi som också är rankad 30 i världen. Jag tycker ju Arnaldi är den i grunden klart bättre spelaren av dem men jag vet att jag har svårt att hänga med när en spelare som Thompson bara blir bättre så jodå, jag är med på att det här är vidöppet.

23:00 Borges-Mensik

Ingen skräll direkt att Kokkinakis inte skulle orka följa upp sin skräll mot Tsitsipas och Borges kunde vinna ganska enkelt. Sjuk mental svaghet han har i det där, Kokkinakis. Mensik har också, precis som Kokkinakis, stått för en storskräll som tagit sig hit. Han slog ju Felix i första rundan.

Rätt intressant faktiskt, för Borges, han är raka motsatsen till det här att skrälla och sen kanske åka ut. Han har inte kapacitet att slå riktigt bra spelare, men han är typexempel för spelare som tar chansen när en lottning öppnar sig. Så att han skulle skicka ut Kokkinakis, och kanske också ta chansen här, det är liksom det som Borges gör.

Klar favorit på oddsen här, Borges. Jag är kanske lite tveksam till det. Närmare 2,50 på Mensik. Det tycker jag är riktigt intressant. Han är i grunden en bättre och mer kapabel spelare än Borges.

01:10 de Minaur-Evans

Det fanns lite osäkerhet kring de Minaur inför den här turneringen tyckte jag då. Han hade varit borta en del och så vidare. Men nu efter två matcher tycker jag han känns lika trygg som vanligt och det kommer bli minst sagt högt tryck på Evans offensiv för att kunna få till något här.

Jag fortsätter. Jag tror inte det skräller här.

02:45 Medvedev-Cobolli

Och här tror jag definitivt inte det skräller. För nu tror jag att Medvedev fått upp kornet på något här. Cobolli är inte dålig. Han har bollandet för att kunna hänga med Medvedev skapligt men Medvedev egentligen bättre i alla delar av spelet här skulle jag säga och som sagt nej, inte skräll här heller.