Foto: AFP

Inför söndagens matcher i US Open

Vi är framme vid åttondelsfinaler i US Open och det känns som att Sinner igår stärkte sina aktier en gnutta va? Det var väldigt svagt motstånd, men jag tycker ändå han sände ut en känsla av att det nog inte kommer tramsa så mycket härifrån och in. Han vet vad som gäller. En vettig insats kommande vecka och han bara vinner.

Jag tycker det var flera spelare som imponerade igår faktiskt.

Paul tappade set mot Diallo och trasslade även i fjärde set men hur han lyckades förlora första set, det är faktiskt angränsande till omöjligt att förklara. Jag tycker han ser bra ut, Paul, och möjligen en lite obehaglig motståndare för Sinner imorgon.

Thompson är verkligen så här bra

Men mest av alla, det imponerade Thompson. Vad har hänt med människan? Från att förut ha varit en spelare som servar sådär, slår ganska löst, men samtidigt är osäker har han börjat serva riktigt bra, slå stenhårt, och slutat missa. Nu är han väl dessutom i absolut bästa form, men inatt var väl första gången jag liksom förlikat mig med att han måste väl vara såhär vansinnigt bra numera, hur svårt det än är att förstå. Tredje set mellan honom och Arnaldi, sjukt hög kvalité på det. Arnaldi började efter en ganska svag inledning spela riktigt bra, men Thompson lyckades vinna det setet också efter att ha hämtat in ett break. Bra gjort helt enkelt.

Foto: AFP

Jag tycker också de Minaur imponerade inatt. Inget tufft motstånd i och för sig, men Evans hade i alla fall tempot för att kunna ta fram lite bra saker ur de Minaur och när han börjar koppla på turbon, numera både i fötterna och slagen, de Minaur. Det kan verkligen se väldigt bra ut. Nu när ett gäng fått lämna. Det är inte många spelare som är bättre än de Minaur som är kvar i turneringen.

Machac och Draper enkelt vidare. Medvedev krossade Cobolli, den såg jag inte men enligt plan. Och Borges verkligen malde ner Mensik. Väldigt bra mentalt, Borges och han blir inte trött. En rätt bra kombination det. Svårslagen om man inte är klart bättre än honom.

Då var alla matcher igår nämnda. Nu ska vi prata om dagens första fyra åttondelar. De andra fyra imorgon.

18:10 Rublev-Dimitrov

4-3 i inbördes för Rublev och de har vunnit lite huller om buller så det finns inte mycket att gå på där. Vilket också bekräftar min känsla med de här två. Det är svårt att peka på vem av dem det passar egentligen. För Rublev är det helt okej att möta någon som inte har den där ultimata säkerheten i bollandet. Medan det också är rätt bra för Dimitrov att möta någon som inte älskar variation, som Rublev.

Mycket handlar med andra ord om vem som får matchen dit den vill. Lyckas Rublev få igång bollandet med högt tempo, då är han mycket bättre än Dimitrov. Lyckas Dimitrov däremot få till variationen att att han rycker sönder spelet för Rublev. Då är inte Rublev särskilt stark.

19:30 Ruud-Fritz

2-0 i inbördes för Ruud här. För få matcher och en på grus och en i slutspelet. Det är för lite för att gå på men ändå, kanske något litet. Jag tror att det här kanske är lite dåligt för Fritz. Han vill vara den tråkiga som håller samma nivå hela tiden. Han vill inte behöva göra alldeles för mycket. Om Ruud lyckas få till rätt tempo och kanske till och med kan vara den som ligger på lite med sin forehand här, jag tycker verkligen det är skrällchans. Vilket kan låta lite konstigt. Ni vet att jag inte tycker att Ruud är världens bästa spelare på hardcourt direkt men jag har en känsla av att det här passar honom.

23:30 Zverev-Nakashima

Tråkig tid. För det här är i mina ögon dagens klart mest intressanta match. Nakashima är en av de som imponerat mest på mig spelmässigt i den här turneringen och jag tycker också att matchenb är spelstilsmässigt intressant.

För kommer det vara så bra för Zverev det här när Nakashima börjar vrida upp tempot utan att ta överdrivna risker? Risken för Zverev kan bli att han hamnar lite väl mycket i försvarsposition och kanske till och med får svårt att hinna med.

Sen har Zverev så klart serven att luta sig mot så det kommer krävas att Nakashima är väldigt överlägsen i spelet för att han ska vinna här. Det är kanske inte troligt, men verkligen inte helt omöjligt.

01:10 Tiafoe-Popyrin

Det går bra för Australien. Thompson, de Minaur, och Popyrin i åttondel. Det kunde definitivt varit en till om inte Kokkinakis gjort bort sig. Och så är ju Kyrgios inte ens med. De är skapliga på tennis ändå där borta.

Helt jämn match enligt oddsen det här och så är det väl. Inte ofta jag säger det här, men jag tycker Tiafoe är den i grund och botten bättre spelaren av de här två. Två spelare jag har svårt att se storheten i men Tiafoe, där ser jag ju i alla fall att det finns vapen. Och jo, jag ser ju på statistiken att Popyrin har en bra servem även om den i verkliga livet inte ser lika livsfarlig ut.

Borde vara bra för Tiafoe att det här är nattmatchen också. Borde få rätt fint stöd.