Foto: AFP.

Inför torsdagens matcher i US Open

Det går rätt bra för toppspelarna ändå eller vad säger ni? Det enda man kan veta är att det där, det går aldrig att förutspå. När man tycker det är upplagt för an skrällig turnering, då slutar det väldigt ofta med att de bra spelarna levererar istället. Och tvärtom också. Eller så är det jag som är dålig på att läsa svängningarna, vad vet jag.

Humbert, Baez, och Cerundolo var de seedade spelarna som rök igår. Det är väl ingen som stoppar några pressa över det kanske. Humbert den lite anmärkningsvärda kanske men det är relativt långsam hardcourt här i US Open och för Humberts del, allt som inte är snabbt är dåligt. Comesana var det som slog honom. Samma Comesana som superskrällde sig fram till tredje rundan i Wimbledon. Nu är han i tredje rundan i US Open. Och då ska man veta hans normalresultat ät typ kvart eller semi på challengertouren. Han verkar sannerligen vara de stora turneringarnas man.

Foto: AFP.

Rublev hamnade på något märkligt sätt under 0-2 i set men tappade efter det knappt gem i en riktigt märklig match mot Rinderknech.

Ruud var också lite illa ute men det kändes aldrig som att han skulle förlora. Monfils var dock på väg tillbaka. Han vann tredje enkelt och hade break upp i mitten av fjärde men Ruud räddades lite av ett regnavbrott där. Monfils tappade sitt flyt och Ruud kunde undvika ett femte set.

Fritz hade inga problem alls med Berrettini. Direkt svag insats av Berrettini skulle jag säga.

Zverev vann också enkelt över Muller.

Och som väntat, Djere försökte knappt ens mot Djokovic.

De bra spelarna levererar helt enkelt. Återstår att se om det blir likadant när den andra rundan idag ska avslutas.

17:10 Korda – Machac

Dåligt med bra matcher klockan 17 faktiskt. Hurkacz-Thompson är väl den som utmanar den här men nej, jag tycker detta är matchen man vill se ändå. Machac alltid lite intressant såtillvida att åtminstone jag tycker det är väldigt svårt att avgöra hur bra han egentligen är. Och Korda, jag tycker ju han ska vara lite bättre än han är egentligen, men han har det tufft mot starkare motstånd. Han behöver nog egentligen bara komma över någon gräns och börja vinna mot lite bra spelare. Men först kan han ju börja med att fortsätta vara riktigt bra mot den här typen av motstånd.

18:10 Sinner – Michelsen

Om någon av toppspelarna ska ryka tidigt så skulle jag ändå säga Sinner. Han är den av dem som det känns som att han bara skulle kunna falla ihop. Både fysiskt och spelmässigt egentligen. Med det inte sagt att det inte är han som vinner men han känns lite fladdrig helt enkelt. Är motståndet här någon procent lurigt också? Michelsen är en rätt begränsad spelare, men amerikaner på hemmaplan, alltid farligt och någon slags kapacitet har han absolut i sig, Michelsen. Jag tror absolut inte det skräller här men jag är ändå lite nyfiken på matchen.

19:30 Kokkinakis – Borges

Brukar vara Kokkinakis absolut största svaghet, att följa upp hans fina segrar med att sen också vinna tråkmatcherna som gör att skrällarna betyder något. Här en sån match som han nästan alltid förlorar, trots att han inte borde göra det. Ser man till hur han spelade mot Tsitsipas så ska han bunta ihop Borges enkelt men som sagt, det brukar inte bli så.

20:30 de Minaur – Virtanen

Tycker man ska ha koll på de Minaur. Inget motstånd att tala om här men som sagt, jag tycker man ska ha koll på honom. Om han hittar formen kan han bli farlig längre fram.

21:30 Mannarino – Goffin

Jag ska vara ärlig. Det är många matcher idag som på papperet inte ser jättebra ut. Det här är väl kanske en av dem när dessa farbröder ska mötas men jag tror ändå det kan bli riktigt fint spel här. Mannarinos duttande mot Goffins fina träff på bollen. Otroligt olika spelstilar, men båda två vill ha bollen i spel. Tycker det luktar bra match och viktig match för båda två. De går inte till en tredje omgång i en slam på löpande band längre de här två.

01:10 Medvedev – Marozsan

Marozsan har väl inte riktigt haft den där utvecklingen som åtminstone vissa trodde när han tog sig in på atp-touren för ett drygt år sen. Visst är han en vettig atp-spelare, men han har hög kapacitet i spelet, en kapacitet han kanske inte fått ut ännu. Medvedev har förlorat mot väldigt konstiga spelare på sistone men nu är det US Open och jag har väldigt svårt att se att han ska falla här.

02:45 Alcaraz – Botic

Det var någon som skrev i vår kära facebookgrupp Tennisen och frågade varför alla spelare benämns med efternamn här på VamosRafa utom Felix. Det stämmer inte. Vi har Botic också. För förklaringen är enkel. Auger-Aliassime och van de Zandschulp är namn som är i stort sett omöjliga att skriva. Botic krossade Shapovalov i första omgången men vad säger det. På sina dåliga dagar träffar Shapovalov knappt bollen. Jag tror Alcaraz ligger och sover ganska gott just nu. Det här är icke en motståndare som oroar honom.