Foto: Getty images via AFP.

Så blev lottningen till US Open i tennis

Det är lottat! Hur blev det? Det ska vi titta på. Just precis nu. Vem blev lottningsvinnaren? Förloraren? Vad kommer vi får för matcher? Och så vidare.

Rätt konstigt egentligen. Sinner kommer in till US Open som både världsetta och vinnare av den senaste mastersturneringen men jag tycker varken han känns som särskilt formstark eller någon slags favorit till att vinna den här turneringen. Så är det förresten också i verkligheten, att Sinner inte är favorit. Djokovic och Alcaraz är helt jämnspelade hos spelbolagen. Sinner en bra bit efter. Alla andra spelare står i högre än 10 gånger pengarna och gillar man att spela, är det någon gång det verkligen ska skrälla i en slam så är det väl nu skulle jag säga. Inte som att det är direkt troligt. De tre bästa ska vara för bra. Men ingen av dem känns väl direkt bombsäker in till den här turneringen. Problemet är väl möjligen att många av spelarna bakom också är ganska svala. Nu blir det rakt ner i mörkret här men helt ärligt, det är inte upplagt för tidernas starkaste Grand Slam-turnering det här direkt. Men då blir det väl precis tvärtom, som det brukar.

Lottningen var det.

Behaglig inledning för Sinner

Sinner börjar mot amerikanerna McDonald och Michelsen. Väldigt behagligt. Jarry är totalt iskall. Kan mycket väl bli Wawrinka i tredje omgången istället. Superlottning för Sinners del. Paul i en eventuell åttondelsfinal antagligen. Paul tror jag är en motståndare som toppspelarna helst undviker. Han klarar deras tempo och framför allt, han är inte ett dugg rädd för dem. Han har slagit både Alcaraz och Sinner, Paul. Sen är kanske inte Paul särskilt stabil på att ta sig till åttondelen så Sinner kan ju hoppas lite där. Och Sinner ska självklart slå Paul men det var väl det första i Sinners lott som var lite sämre.

Foto: AFP.

Som eventuell kvartsfinalmotståndare för Sinners del kan det bli Medvedev. Eller Tsitsipas. Felix har chansen där också. Och även om namnen inte är så skrämmande i övrigt, det skulle till och med kunna skrälla där tror jag. Medvedev, det har ju hänt något med formen där. Han är inte bra just nu. Tsitsipas också rejäla problem. Felix är väl den av dem som kanske har minst problem med formen men så är han ju lite sämre än de andra också. Tuffa namn att välj på för Sinner där men kanske inte lika tufft i verkligheten.

Det är väl först här som det blir riktigt dåligt för Sinner. Att det blev Alcaraz och inte Zverev som semiseedad. Sen ska man väl samtidigt veta att spelarna inte har den stabilitet de en gång hade. Inte de här toppspelarna kanske, men de gamla. Då kunde man i Sinners och Alcaraz fall här kallt räkna med att man skulle få möta sin trätobroder i semi. Nu känns det mer som…ja, det kan ju hända, men det är rätt bräckligt.

Shapovalov vill ha Sinner avstängd

Shapovalov i andra omgången för Alcaraz del. Kanske. Jag var tvungen att kolla oddsen där. Shapovalov är ganska klar favorit mot Botic. Det var väl längesen Botic var bra så möjligen rimligt. Shapovalov förresten den som skrek högst i veckan om att Sinner borde blivit avstängd. Det tyckte ju visserligen jag också, men det är skillnad att ha ett resonemang om varför och att göra som Shapovalov, Kyrgios, ja ni förstår vilka. De här som tycker synd om sig själva och skriker att ”wöööööö men kolla han då jag blev ju avstängd då och då och då…bla, bla bla”. Han är svår att tycka om, Shapovalov. Rankad på plats 105 i världen just nu, Shapovalov, trots att han spelat en helt full säsong. Det är något deppigt över det ändå.

Foto: Getty images via AFP.

Draper i en eventuell tredje runda för ALcaraz, det är helt okej.

Inte så farligt för Alcaraz

Korda, det är väl motsatsen till Paul skulle jag säga. Lika bra, eller till och med bättre än Paul, men med skillnaden att Korda krymper något ruskigt när han möter de bästa. Jag vet, han har slagit Alcaraz men den matchen hade inget med Korda att göra. Det var Alcaraz som förlorade mot sig själv. I övrigt fyra matcher mellan dem där Alcaraz vunnit i raka set.

Hurkacz, de Minaur, Khachanov, kanske Arnaldi också. Dåligt med toppar på den delen, men kul tycker jag att De Minaur får en så pass bra chans att ta sig till kvarten. Han har varit borta ett bra tag nu dock så kanske lite oklart hur det är med formen. Hurkacz är väl favorit till att tråka sig fram till kvarten dock och det är nog inget som Alcaraz har något emot.

Vi är nere på den nedre halvan och både eventuella genier och vi andra har förstått att Djokovic är ensam på sin halva, medan Sinner och Alcaraz alltså är med varandra.

Är det nu det händer för Zverev?

Här Zverevs kvart där jag tycker han fått det riktigt bra förspänt. Inga problem i början, Rune i åttondel, och sen Fritz som värst i kvarten. Det här är en superlottning, varken mer eller mindre. Och någonstans så, han borde kanske ha bäst chans i Wimbledon, men det har han inte. Grus är det lite svårare att skrälla på. Det kanske är här i US Open eller möjligen Australian Open som Zverev ska vinna sin Grand Slam-titel. Det krävs att någon eller ett par av de tre i toppen gör bort sig, men det kan hända. Man ska inte räkna bort Zverev. Enligt oddsen är Medvedev en, visserligen ytterst marginellt men ändå, mer trolig segare än Zverev. Jag är lite tveksam till det. Skulle jag välja någon bakom de största, Zverev så klart, för vägen till semi ser mycket överkomlig ut och sen på Djokovic halva, det är inte dumt det heller. Jag skulle absolut inte lita på varken Djokovic driv eller fysik för att ta sig till semi. Plötsligt kanske Zverev är i final och ja, då sitter man ganska bra där.

Foto: Getty images via AFP.

Berrettini förresten. Missa inte Berrettini bland de oseedade. Visst är Fritz favorit däruppe, men det är nog ingen motståndare som skrämmer Berrettini alls och Berrettini brukar också vara ganska bra på att höja sig när lägen uppenbarar sig.

Sen vet jag att en hel del norrmän läser mina texter så vi kan väl nämna Ruud också men mycket mer än någon slags outsider är han för mig inte här.

Kolla matchen i första omgången förresten. Monfils mot Schwartzman. För den som gillar att leva i det förflutna så att säga.

Så är vi till slut nere på lottningen sista kvart. Med Djokovic. Som alltså kommer hit som favorit, mycket på grund av lottningen skulle jag säga.

Albot, Struffis, Popyrin. Tror det är en inledning Djokovic är rätt nöjd med. Struff är ganska bra för att vara oseedad men knappast någon som skrämmer Djokovic och skönt att få Popyrin som första seedade motståndare.

Tiafoe eller Shelton i åttondel. Tror inte det är något som skrämmer Djokovic heller. Det fanns värre alternativ.

Djokovic vann lottningen

Rublev eller Dimitrov i kvarten antagligen. Jag skulle säga att vi har den riktiga lottningsvinnaren här allra längst ner. Det blev Djokovic som vann den här delen av US Open den här gången.

Foto: Getty images via AFP.

Det var det. Nu laddar vi upp, och noterar att vi kommer följa US Open så nära som det bara är möjligt här på TVmatchen. Med listning av de viktigaste matcherna i matchlistan men självklart också med dagliga inlägg här på VamosRafa.