Foto: AFP

Fin chans som vanligt för Ymer i US Open-kvalet

Traditionen fortsätter. Elias Ymer har en jättefin chans i US Open-kvalet den här gången också, precis som alltid när det vankas Grand Slam-kval.

Här har vi det som står mellan Ymer och en plats i US Open. Trenden neråt fortsätter förresten för Ymers del. Han har på ett par år gått från att vara en av de bästa spelarna i de här kvalen rankingmässigt till att nu hänga precis på repet till att ens få vara med. Hade gränsen dragits lite senare för det här kvalet hade hans plats 224 i världen inte räckt till. Men turen, den har han ofta med sig, och här får han en ganska så bra chans tycker jag även om lottningen möjligen är lite mindre bra än vad som brukar vara fallet för honom.

Noll matchvinster har han på ATP-nivå i år, Ymer och formen är väl inte blixtrande kanske. Han värmde upp med en challenger i USA förra veckan men föll i första omgången i kvalet där. Visserligen rätt tufft motstånd i Bellucci där men ändå.

Första matchen idag klockan 17

Han börjar i alla fall mot Kypson idag. Matchen börjar strax efter 17 förresten och går att se på Max eller Discovery+. Ingen höjdare, Kypson. 25 år gammal men har aldrig varit topp-100. Just nu lite bättre rankad än vad Ymer är och kanske en något bättre spelare också men en helt okej lottning för Ymers del skulle jag säga.

I andra omgången blir det vid vinst Marterer. Ganska kapabel spelare, Marterer men mycket ojämn och som högst seedad spelare på samma kvaldel, just med tanke på att han är så pass ojämn är också det en bra lottning. Är man en av de sämsta spelarna i ett kval så här krävs det en del hjälp, och det hade varit mindre chans om Ymer fått en mer stabil högt seedad spelare närmare sig.

I en eventuell kvalfinal kan det bli vilken som helst av de fyra spelarna där nere skulle jag säga. De är väldigt jämna med varandra. Alla fyra är lite bättre än Ymer, men det skiljer inte mycket.

Näst sämst – Men ändå en bra chans

Det kan låta lite märkligt men trots att Ymer är den näst sämsta spelaren av de åtta på den här kvaldelen har han ändå en vettig chans. För han brukar ju kunna vara lite bättre än normalt just i Grand Slam-kvalen. Han kvalade in till Wimbledon och han har en lite annan rutin än många av de andra spelarna som försöker i dessa kval.