Blir det dubbelt Spanien i OS-tennisen? Foto: Martin Bernetti/AFP.

Första titt på OS-tennisen – Vem vinner?

Jag brukar tycka det är lite bökigt att hitta när lottningar till turneringar görs. Vilket slutar med att jag bara väntar in det och sen ser att nu så, nu är det lottat. Funkar ganska bra. Nu till OS ska jag inte ens försöka mig på att ta reda på när det lottas. Vi får väl se när lottningen ramlar ut helt enkelt och är det som det brukar vara på OS. Lottningen kommer nog inte se sådär bra och enkel ut som vi är vana vid. OS får vara världens största evenemang hur mycket det vill. När det gäller information om grenarna osv, där är det sällan bra. Men det är väl rimligt. De OS behöver inte riktigt bry sig om att marknadsföra produkten. Allt och alla tittar ändå.

Men vi kan väl titta till hur det kommer gå. I singel, och även dubbel så klart.

Bethard har så klart som alltid sina odds ute och så här ser det ut i toppen.

Man kan väl direkt säga att filuren längst ner där, Tsitsipas. Det där oddset måste vara på tok för högt. Ingen vidare form på honom och han har halkat efter toppen men i en sån här turnering där fokus är en stor del av det hela. Dessutom kortare matcher än i andra stora turneringar. Det är många plus för Tsitsipas.

Lågt odds på Nadal i singel

Oddset på Nadal är så klart alldeles tokigt. Det är nog många glädjespel där så att säga. Han borde nog snarare stå i 50 gånger pengarna. Eller ser ni det framför er att den Nadal som var i Båstad förra veckan slår typ Sinner i tennis? Kanske inte nej.

Alcaraz favorit? Rimligt. Alcaraz sådär stor favorit? Knappast.

Sinner till 3,75? Är nog helt okej skulle jag säga.

Djokovic mest besatt – Kan avgöra

Djokovic 4 gånger? Spelmässigt nej, men man måste nog väga in att han garanterat är den som är mest besatt av att vinna den här turneringen. Jag tror det är ett plus.

Zverev är knappast ofarlig. Han har vunnit OS förr och kan spela avslappnat. Tresetare är ett klart plus för honom också och formen är fortsatt rätt bra.

Ruud? Varför inte? Ologiskt på något vis. Formen är inte bra. Han är mycket sämre än de andra. Men han har visat tidigare att han väldigt mycket oftare är långt fram på grus än han borde vara. Jag räknar inte bort honom.

Ska vi titta till dubbeln också? Jag tycker det för just i OS finns det så klart ett rejält intresse där också.

Inga odds uppe på Bethard ännu, men jag har tittat lite på annat håll och som förväntat är det otroligt jämnt.

Alcaraz/Nadal minifavoriter i dubbeln

Alcaraz/Nadal spelas som en av favoriterna och jag håller med. Kapacitetsmässigt är de bäst i startfältet. Sen ska de få ihop det också. De har inte spelat dubbel tillsammans tidigare, det är inget plus. Samtidigt är det grus. Mer likt singel än annan dubbel och att vara samspelta betyder mindre. Om jag tvingats välja ut en favorit hade jag nog ändå tagit dem.

Bolelli/Vavassori har varit världens bästa dubbelpar i år. Eller ja, av de som spelar dubbel i alla fall. Också det enda ordinarie paret i den absoluta toppen som kan spela tillsammans här. Men hur räcker de till om de får möta två riktigt starka singelspelare? Oklart, men de är dessutom bland favoriterna.

Krajicek/Ram var bäst i världen för ett par år sen när de spelade tillsammans. Nu tillsammans här igen. Brukar oftast inte gå så bra när par som spelat tidigare men splittrats paras ihop igen men kapaciteten finns där. Stort minus med grus dock.

Mektic/Pavic, samma sak där. De provade tillsammans för ett par år sen och det gick stundtals jättebra men inte alltid. Bra på grus, bra spelare, ganska farliga och definitivt med i kampen.

Salisbury/Skupski är var för sig två av de bästa i världen men tillsammans har det väl sällan funkat. Dåligt med grus också men starka spelare.

Gonzalez/Molteni ska nog inte räknas bort. I slutspelet förra året, extrema grusspecialister. De har chansen.

Ebden/Peers inte heller ofarliga. Mycket kapabla dubbelspelare men inte så bra tillsammans kanske och klart minus med gruset.

Musetti/Sinner ska man nog hålla koll på. Musetti är bättre i dubbel än han borde vara. Sinner har aldrig imponerat i dubbel men så har han sällan brytt sig. Om man jämför med Alcaraz/Nadal, är Musetti/Sinner verkligen så mycket sämre?

Det är verkligen helt otroligt många om budet. Jag skulle säga att nästan alla par som är med har chansen att vinna. Det är max fem par som är utan chans. Resten kan vinna.

Vi återkommer givetvis till OS när det närmar sig men ja, nu har vi tagit en första titt i alla fall.