Foto: AFP

Indien bjöd inget motstånd – Sverige ”klara” för DC-playoff

Man kan ju säga att det fanns lite frågetecken kring Indien inför helgens möte i Davis Cup med Sverige och de rätade inte direkt ut dessa frågetecken. Jag skulle nästan säga att det var en ickeinsats av indierna. Det var inte dåligt, det var liksom ingenting, och från att ha varit en lite läskig match för svensk del. Efter att ha sett indierna idag, det är klart. Det här går inte att tappa.

Ramanathan har tappat förmågan att spela

Orsaken till detta är framför allt att Ramanathan, en gång så nära atp-touren som 111 i världen, tydligen inte kan spela tennis längre. Jag följer ju challengertouren lite mindre numera. Vilket jag ärligt kan säga är riktigt tråkigt på ett sätt men det är svårt att hinna med allt här i världen. Det gör att jag inte sett Ramanathan på några år men tydligen har han, som en gång var en ganska säker tennisspelare som kanske var medelmåttig, men ganska säker och stabil från baslinjen. Den där spelaren spelar tydligen numera serve- och volley, utan att ha någon serve, och kan inte längre spela backhand överhuvudtaget. Eller ja, som sagt, det låter ju som att jag överdriver så klart, men en spelare som en gång var ganska hyfsad är visst numera ingen tennisspelare överhuvudtaget. Han har inte vunnit en match sen i maj, trots oftast ganska svagt motstånd och det måste ha hänt något. Jag har sällan sett på maken.

Balaji bjöd till så gott han kunde

Att dubbelspelaren Balaji skulle se ut ungefär som han gjorde mot Elias Ymer, det hade jag förväntat mig. Snälla nån, han håller inte ens på med singel längre. Jag tycker han böjd till så gott han kunde. Indien kunde inte räkna med något annat där. I en eventuell avgörande match skulle han möjligen kunna ha någon slags chans mot Leo Borg, om nu inte Indien hade kastat in någon av deras andra spelare där. Den där avgörande matchen kommer dock inte bli av, för absolut senast kommer Sverige avgöra i den fjärde singelmatchen för Elias Ymer må väl vara lite medelmåttig, men ni såg ju Ramanathan. Ymer förlorar inte mot Ramanathan. Det är praktiskt taget omöjligt.

Indien kanske kan ha chans i dubbeln

Dubbeln imorgon, ja, jag vet inte. Enligt uppställningen ska Ramanathan spela den. Det är väl inte så att man darrar inför det riktigt men dubbel är speciellt, Balaji är rätt okej i dubbel, där har kanske indierna någon slags skrällchans men som sagt, sen är det som senast klart när Ymer möter Ramanathan i fjärde matchen, så vi behöver inte ens spekulera om den eventuella femte matchen. Den kommer inte bli av.

Mikael Ymer tillbaka till nästa match

Sverige i praktiken klara för kvalmatch till elitdivisionen i början av nästa år alltså och då ska man ha med sig. Då kommer Mikael Ymer vara tillbaka. Risken är väl möjligen att han kommer ha det väldigt hektiskt med att försöka få tillbaka något av sin ranking. Så det finns så klart en risk att han kanske väljer bort Davis Cup, särskilt som han oftast är mer eller mindre osams med allt och alla. Det skulle ju kunna uppkomma någon konflikt med tennisförbundet. Han kanske vill ha betalt, som han oftast vill, eller något sånt. Samtidigt har väl just Svenska tennisförbundet stöttat honom, ibland kanske lite väl tydligt, till och med när han fick sin avstängning. Så möjligheterna borde ändå vara goda. Och även om Sverige inte har något starkt DC-lag med honom och storebror Elias, plus ett ganska svagt dubbelpar. Det är ändå bra nog för att vi kanske skulle kunna ha chans mot något av de lag som vi skulle kunna lottas mot.