Det blir nog ganska vilsamt för Djokovic del i dagens semifinal i Wimbledon. Foto: Andrej Isakovic.

Inför Djokovic-Musetti – Semifinal i Wimbledon

Semifinal nummer två från Wimbledon och här ska den försnackas.

18:30 Novak Djokovic-Lorenzo Musetti 1,11-6,20 Bethard

Jag trodde ett tag att Djokovic skulle droppa under 1,10 i odds här men det verkar som att han stannar strax ovanför hos Bethard i alla fall. Men det är saftigt. Eller osaftigt, ska man väl kanske säga. Att en spelare står i runt 1,10 i semifinal i Wimbledon. Det är sånt man inte ser varje dag, och sånt man ärligt talat inte ska se om nivån ska vara riktigt där den är.

Musetti har haft en väldigt enkel väg till semi

Men så kan det gå. När inte haspen är på så att säga. Jag har hört ganska mycket snack om hur Musetti imponerat under de senaste dagarna. Och om att han varit så bra att han ska ha en chans mot Djokovic idag. Så kan man ju tycka. Men innan man drar på alldeles för mycket så ska man kanske kolla på vad han faktiskt gjort under turneringen. Jag tror att de som låter sig imponeras av honom…frågan är om de verkligen följt honom under turneringens gång. Eller om man går på någon slags autopilot.

Första omgång: Lestienne, fyra set. Lestienne hade 1-0 och det var tiebreak i andra. Mitt minne kanske sviker mig, men jag undrar om inte Lestienne hade break en bra bit in i andra set också. Musetti hade som det såg ut mycket väl kunnat förlora den matchen. Lestienne, han är inte riktigt nära atp-nivå.

Andra omgången: Darderi, fem set. Musetti var under 1-2 i set. Vände relativt enkelt. Men vi pratar femsetare mot en spelare som innan Wimbledon vunnit en match på gräs tidigare.

Tredje omgången: Comesana, fyra set. Kunde blivit klart värre. Det var tiebreak i tredje set vid ställningen 1-1.

Åttondelsfinal: GMP, fyra set. Här var det bättre, men lite kopplat till spelstilar skulle jag säga. Musetti var bra på att få bollen i spel, och då är det klippt för GMP.

Kvartsfinal: Fritz, fem set. Hur Fritz inte vann matchen, jag undrar fortfarande. Det var en mental kollaps. Han var så fruktansvärt dålig i de viktiga lägena att man undrar hur det överhuvudtaget kan hända en av världens bästa spelare. Ändå skulle jag säga att han var ganska nära att vinna.

Han var i final i Queens också, Musetti. Det imponerar ju. Men vilka slog han? De Minaur, väldigt bra gjort. Men sen, Nakashima, Harris, och Thomspon. Inte Djokovic direkt så att säga. Semifinal i Stuttgart där han slog GMP i två tiebreaks, avgörande sets tiebreak mot Köpfer i en riktigt dålig match, och så gav Bublik upp.

Nu vrider jag det till mitt håll. Musettis resultat på gräs den här sommaren är helt otroliga. Men man ska ha någon slags sans i bedömningen av dem. Hoppet upp till att besegra Djokovic i en semifinal i Wimbledon är enormt stort.

Matchbilden blir nog perfekt för Djokovic

Jag tycker inte heller det finns något som oroar för Djokovic del rent spelstilsmässigt här heller. Den förväntade matchbilden är till Djokovic fördel. Musettis grej på gräset har varit att vara noggrann, spela med variation, och nöta ut sina motståndare. Det går inte att nöta ut Djokovic på det sättet. Om Musetti inte gör något helt annat idag kommer Djokovic få spela exakt det spel han vill spela och då tror jag det ska mycket till för att han ska göra en plattmatch. Jag tror snarare att Djokovic kommer göra en rätt bra match idag, och då kommer inte Musetti ha någonting att sätta emot överhuvudtaget.

Så nej, jag tror inte att Musetti har en varken stor eller liten chans idag. Jag tror att han är helt chanslös.