Foto: AFP

Inför finalen i Shanghai

Det är inte varje dag vi får såna här finaler nu för tiden så vi kör ett försnack tycker jag.

10:40 Djokovic-Sinner

Mycket mer intressant än så här blir det väl ändå inte? Och jag tycker matchen kryddas lite av att Djokovic är en så pass tydlig underdog i matchen. Oddsen säger någonstans runt 1,50 på Sinner mot 3 gånger pengarna på Djokovic. Vilket väl är lite sanningen numera. Djokovic är gubben i lådan som kan hota Sinner och Alcaraz, men han anses inte vara lika bra som dem. Jag håller med. Men, gubben i lådan-grejen måste tas i beaktning. För känns inte en Djokovic som slår ur underläge ganska så farlig? Jag kan nog tycka det.

Hur blir då det här?

Intressant att se hur Djokovic kan stå emot Sinners tryck. Machac skojade till det lite igår och sa att hans racket gick sönder på grund av att tempot i duellerna var för högt. Skoj, men det är ju Sinners styrka det där. Att han kan hålla ett högre tryck än i princip alla andra utan att riktigt tappa något i säkerhet.

Det låter ju som en dröm för Djokovic del, tycker jag. Att inte behöva tänka så mycket själv, utan bara försöka stå emot, slå tillbaka, och vänta på att motståndaren ska brytas ner.

Sinner är världsetta. Sinner slog Djokovic två gånger i rask takt runt det förra årsskiftet. Och jag skulle säga så här. Så länge det var Djokovic som var favorit i deras inbördes möten, då var Sinner en riktigt bökig spelare för honom. Att möta någon där han liksom inte riktigt kan ta grepp om matchbilden och vinna på sina egna villkor.

Men nu, när det är det omvända. Att det är Sinner som är favorit och förväntas vinna. Undrar om det inte är lite tvärtom nu. Att det är rätt obehagligt för Sinners del att behöva möta någon där det krävs så otroligt mycket av honom för att vinna.

Jag har en liten känsla av Djokovic-skräll, det måste jag säga. Vad tror ni? Diskutera gärna inne i vår kära Facebookgrupp Tennisen.