Foto: AFP.

Inför fredagens US-Open-matcher

Ibland går det inte att förklara, knappt ens förstå sig på förluster. Eller vinster för den delen. Resultat, kanske man ska säga.

Jag såg inte matchen inatt. Jag har sett lite i efterhand. Jag tycker inte det riktigt går att förklara hur Alcaraz kunde förlora, och Botic vinna matchen. Det närmaste man kan komma är väl egentligen Alcaraz lätt flummiga uttalanden efter matchen om att han tyckte att han hade lite mindre energi än vad han trodde att han skulle ha. Men att han inte ville skylla på det. Kan väl betyda ungefär vad som helst. Det enda jag tycker man kan slå fast är att det här var väldigt märkligt. Och en sak till. Jag tycker inte de här valparna, Alcaraz och Sinner, har samma vägra-förlora-inställning som de tidigare toppspelarna hade. Om Nadal hade hamnat i en sån här situation, då hade han vägrat förlora på ett helt annat sätt än vad Alcaraz nu gjorde och det är inte första gången för Alcaraz, och det är lite liknande med Sinner. De må vara precis hur bra som helst, men de är inte samma oslagbara superhjältar som toppspelarna före dem var.

Så nu är bara Sinner och Djokovic kvar. Plus Medvedev. Visst känns det som att Medvedev lurar lite i vassen?

Tredje rundan startar idag i alla fall. Nu tittar vi till matcherna.

19:30 Shelton-Tiafoe

Den här hade man ju kanske väntat sig skulle vara en nattmatch men istället först ut.

Tiafoe i toppform, men Shelton den något bättre spelaren tycker jag i alla fall och det betyder något att Shelton var så bra just här förra året som han var. Sen tror jag också det finns något i den lite långsammare hardcourten som passar Shelton. Kan låta ologiskt kanske att en servekanon vill ha det långsamt men för honom är det bra. Han blir lite för svag i spelet när det går för fort. Och även om det går lite långsammare, serven biter ändå.

Shelton rätt klar favorit på oddsen. Vidöppet ändå skulle jag säga.

20:00 Fritz-Comesana

Comesana, det är ju en motståndare man gärna vill ha i tredje rundan av en slam kanske. Fritz tackar nog inte nej och skräller det här…ja, då är det verkligen en skräll.

20:00 Dimitrov-Griekspoor

På tal om att lura lite i vassen. Dimitrov tycker jag också ser rätt bra ut, och om det skulle vara så att fler bra spelare fortsätter ryka, vem vet, även om han inte har någon vidare bra lottning.

Griekspoor är inte alls ofarlig. Men han har samtidigt inte så mycket som är bättre än Dimitrov så nja, Dimitrov storfavorit ändå.

20:00 Rublev-Lehecka

Han var riktigt dålig i förra matchen, Lehecka. Men han är också en spelare som kan svänga lite i nivå under turneringars gång så inte givet att han kommer vara dålig här också. Absolut inte.

Två spelare som gillar att slå till bollen det här. Men det är väl Lehecka som egentligen slår hårdare och har högre svårighetsgrad i spelet så om Lehecka skulle göra en riktigt bra match här. Då kan det finnas lite risk att Rublev hamnar på bakfoten och när han gör det är han oftast inte särskilt bra.

22:00 Musetti-Nakashima

Dagens hittills bästa match skulle jag säga. Nakashima har verkligen hittat sin nivå till den här turneringen och Musetti är en topp-15-gubbe numera. Blir också bättre och bättre även på hardcourt, Musetti skulle jag säga.

Men hur blir det här för Musettis del?

Skulle kunna vara riktigt dåligt för honom spelstilsmässigt det här. Nakashima kommer driva upp tempot och Musetti kommer inte trivas.

Skräll, tror jag. Jag tror att Nakashima vinner.

23:00 Ruud-Shang

Den här lottningen, den var ju inte så dum. För någon av dem men kanske främst för Ruud. Shang är absolut en kapabel spelare men att möta honom i tredje omgången av en slam, väldans bra lottning.

Bäst av fem set gynnar Ruud kraftigt och jag tror han maler med sig den här matchen också.

01:00 Djokovic-Popyrin

Man måste nog ha Popyrin lite under uppsikt ändå. Det kan vara så att han lyckats höja sig lite efter framgången i Montreal.

Sen så, att han skulle räcka till här, inte troligt, och kanske inte så bra spelstilsmässigt för honom heller. Han kanske slår lite hårdare än Djokovic i transportslagen men han är helt otroligt mycket mer osäker, Popyrin, och han har inte kraften för att slå igenom Djokovic.

Nej, Djokovic faller ju knappast här.

02:30 Zverev-Etcheverry

Och jag tror absolut inte att Zverev faller här. Han är bättre än Etcheverry när bollen är i spel och han har en mycket bättre serve. Väldigt goda förutsättningar för att vinna en match. Zverev lär nog trumma på han också.