Foto: AFP.

Inför kvartsfinalerna i Cincinnati

Dåså, gott folk. Ett hederligt gammalt försnack. Såhär tänker jag inför dagens kvartar i Cincinnati.

19:00 Sinner-Rublev

Chans till revansch för Sinners del efter den något märkliga förlusten i Montreal där väl ganska mycket ändå kan skrivas upp på kontot för tufft matchande. Det låter ju väldigt märkligt att säga det om världsettan men han är ju inget fysiskt praktexemplar precis, Sinner och blir det något lite utanför det vanliga, då kan han få det tufft.

Sen ska det sägas att det bara är 5-3 för Sinner i inbördes möten totalt här. Även om Rublevs vinster kom innan Sinner blev en spelare i den absoluta toppen.

Det beror helt på Sinners nivå skulle jag säga. Spelar han bra, då är Rublev inga problem. Spelar han dåligt, då kan det bli bökigt för honom att möta en spelare som kan hålla så pass högt tempo som Rublev kan. Kan låta självklart kanske men är man så bra som Sinner är, då kan man slå vissa spelare med särskilda spelstilar rätt kontrollerat, även om man spelar dåligt. Rublev kanske inte är en av de spelstilarna.

Han har muttrat lite om en höftskada också, Sinner och att han skulle vara i någon slags process för att laga den skadan. Det finns frågetecken men självklart. Spelar han vettigt så vinner han ju bara.

Foto: AFP.

21:00 Zverev-Shelton

Det är väl nu han ska varva upp för att försvara sin semifinalplats från US Open förra året, Shelton men jag är väl lite tveksam ändå. Jag tycker inte han tagit något direkt kliv framåt sen den tiden förra året och när poängen från US Open försvinner, det skulle inte förvåna mig om han skulle få det lite tufft att ta sig tillbaka upp mot topp-15 igen.

Hur blir det här då?

Måste ju passa Zverev rätt bra det här att bara stå och vara tråkig och stabil och vänta på att Shelton ska ha sina ett eller två dåliga servegem som brukar komma i matcherna för honom.

Foto: AFP.

01:00 Hurkacz-Tiafoe

Om jag skulle peka på ett enda exempel på att nivån på tennisen är något på väg neråt så skulle jag peka på Hurkacz. jag ska absolut inte säga att han är en dålig spelare, men nu är han bombsäker på topp-10 och pendlar mellan att vara sexa eller sjua på rankingen någonting. Under en normal tid, när toppen håller toppklass, inklusive bredden på toppen. Då är Hurkacz med sin nivå en spelare som inte är rankad topp-10 i världen utan snarare runt 15 någonting.

Här en ny jättechans för honom att samla poäng. Men självklart också en jättebra chans för Tiafoe att hamna på rätt spår igen.

Inte mina favoriter, eller favoritspelstilar det här kan man ju säga. Slarviga, slentrianaktiga spelstilar där det servas och sen spelar allmänt slarvigt och…tråkigt. Äh, nu blev det orättvist kanske, men ni vet att jag inte gillar någon av de här. Hurkacz verkar ju vara en jättefin kille, men ungefär lika spännande som ett glas mjölk. Tiafoe är desto mer spännande kanske, men jag tycker att han äntligen börjat visa sitt rätta jag på sistone som en kanske lite mindre sympatisk rackare.

Foto: AFP.

03:00 Rune-Draper

Lite synd att den här matchen börjar så sent för den här hade man ju velat se. Det har inte varit någon brist på diskussion om Drapers matchboll igår i vår facebookgrupp Tennisen under dagen och den samstämmiga bilden verkar vara att han fuskat, och att ni inte gillar det. Nu möter han Rune som väl kanske inte är den som har den allra mest sportsliga auran på touren. Draper visserligen i normala fall en rätt hyvens kille så det känns ju inte som två råskinn som kommer puckla på varandra direkt men ändå, lite krisp kanske.

Jämn match rent spelmässigt också. För mig två väldigt jämna spelare någonstans runt 15 i världen även om ingen av dem just nu har ranking för det. Eller ja, Rune är rankad 16, så bra nära i alla fall.

Foto: AFP.