Centercourten i Cincinnati. Inte den fräsigaste kanske, men med rätt ljus, varför inte? Foto: Getty images via AFP.

Inför mastersturneringen i Cincinnati

Är det den minst fräsiga mastersturneringen det här, den i Cincinnati?

Det där är ju inget kul sätt att börja en text. Man börjar inte springa mot resten av texten så att säga men jag har ju någon liten tvångstanke där, att jag inte kan vara oärlig när jag skriver. Det är nog en del av också att jag kan skriva rätt snabbt, att jag behöver aldrig fundera innan vad jag ska skriva. Det brukar lösa sig under tidens gång. Men om man då ska vara oärlig samtidigt, då blir det alldeles för komplicerat för min hjärna. Det bygger på att man hela tiden går på det man verkligen tycker och känner.

Så, hur är det då?

Inte den största – Men bra ändå

Nej, skulle jag säga. Cincinnati är inte den minst fräsiga mastersturneringen, men den är just däruppe. På andraplats skulle jag säga. Eller vice bottenplats, kan man väl också säga. I botten? Shanghai, givetvis. Men av de andra, Cincinnati är den jag gillar minst. Jag tycker inte den har någon riktig profil, själ, och den ligger också lite knepigt till. Dels inklämd direkt efter mastersturneringen i Kanada, så man hinner inte riktigt ladda upp. Men också, den ligger ju ganska nära US Open den här vilket gör att spelarna bryr sig måttligt, samtidigt som man själv kanske egentligen mest bara skulle vilja dra igång årets sista slam. 14 veckor förresten, 26:e augusti, är vad som gäller för US Open. Då jäklar ska vi vara på topp, här på bloggen så klart, men också på TVmatchen i stort.

Betyder det att vi ska ignorera Cincinnati och gå och lägga oss en vecka?

Definitivt inte. Nu ska man vara väldigt noga med att påpeka att den konkurrerar med några av de absolut största tennisturneringarna. Det är fortfarande en mastersturnering, och därmed en riktigt stor tennisvecka. Den här gången dessutom, klart bättre startfält här i Cincinnati än förra veckan i Montreal så det här ska nog allt kunna bli riktigt kul. Jag törs också utlova att jag kommer vara med er mycket mer under den här turneringen än jag var under Montreal förra veckan, av förklarliga orsaker kanske. Det pågår inte något OS längre.

Lottningen? Vi lånar en printscreen från ATP:s hemsida och tittar på den.

Alcaraz är tillbaka

Alcaraz är tillbaka efter en vilovecka efter OS. Dock ej Djokovic som fortsätter vila. Hörde ni att han blev omnämnd i OS-arrangörens tal på avslutningen igår förresten? Han, Duplantis, och Biles var det väl. Plus diverse fransmän kanske. Kul ändå tycker jag under OS. Man märker hur enorm tennisen verkligen är globalt. Vinnaren i tennis på OS är däruppe med de absolut första medan vissa andra idrotter, som kanske i vanliga fall krossar tennisen kan tyckas på olika sätt, inte riktigt har samma tyngd när man klumpar ihop alla idrotter i ett OS. Hur mycket jag än älskar golf, golfen har lite att kämpa med fortfarande när det kommer till status i just OS. Eller hur många har Schefflers guld som sitt främsta OS-minne? Inte jag. Kanske hade varit annat om Ludvig vunnit i och för sig, vem vet.

Popyrin ska spela final i Montreal inatt och sen vidare till Cincinnati för att möta Monfils och vid vinst Alcaraz. Ska vi gissa att han tar en vilovecka kanske?

Toppmatch direkt mellan Rune och Berrettini

Rune eller Berrettini som möjlig motståndare i åttondelsfinal för Alcaraz del. Ingen superlottning skulle jag säga. Men allra mest, vilken grym match i första rundan mellan Berrettini och Rune. Berrettini lite favorit där skulle jag säga.

Tsitsipas, Struff, Draper, Felix, och Ruud. Ruggigt jämn åttondel där. Bra lottning på ett sätt för alla utom Ruud som hamnar på en del där det inte finns någon högt seedad spelare att förhålla sig till men getingbo, inget snack om den saken. Tsitsipas lite minifavorit där kanske?

Sinner lite lottningsförlorare denna gång

Vi hoppar upp till Sinner som förlorade i kvarten i Montreal men frågan är om det inte var lite bra för honom på ett sätt. Det blev tufft med dubbla matcher vissa dagar och några dagars vila inför Cincinnati, för hans möjligheter i den här turneringen var förlusten nog rätt bra åtminstone. Lite enklare lottning för honom än för Alcaraz inledningsvis. Det finns i stort sett inga dåliga spelare i dessa mastersturneringar men Griekspoor och Humbert, för en världsetta är det ingenting som ska behöva vara problem.

Fritz eller Rublev i kvarten för Sinner. Ganska tufft det. Kunde vara klart enklare. Sinner möjligen lite lottningsförlorare den här gången.

Sinner orkade, som vanligt får man nästan säga, inte i Montreal. Bättre nu i Cincinnati? Foto: Getty images via AFP.

Annars så, ja, vi behöver väl inte gå igenom alla spelare tycker jag. Medvedev känns väl lite intressant efter misslyckandet i Montreal. Han vill nog göra något den här veckan. Zverev har en rätt tuff lottning så ska en högt seedad spelare åka ut tidigt kan det mycket väl vara han. Han förlorade ju mot Korda för bara några dagar sen så frågan är hur sugen han är på den matchen nu igen.

Mindre skrällar i Cincinnati än i Montreal

Överlag tror jag att det blir mycket mindre skrälligt här i Cincinnati än i Montreal. Nu tror jag att spelarna i större utsträckning vill ha en bra turnering att luta sig emot inför viloveckan som sen kommer inför US Open.

Allt sparkar igång redan ikväll med två matcher. Vilka? Det har ni så klart som alltid i matchlistan här på TVmatchen där min ambition är att vi ska lista alla betydande tennismatcher med starttider och ofta också försnack.