Foto: AFP.

Inför semifinalerna i Cincinnati

Det här förtjänar väl lite försnack, tycker ni inte? Semifinaler i Cincinnati, och mer ovisst än det kanske borde vara.

21:10 Sinner-Zverev

Har ni tänkt på att en tennismatch inte kan starta på utsatt tid? Det är liksom helt omöjligt. Ändå sätts alltid den tiden då matchen inte kan börja ut som starttid. Visst kan man tänka att det är för att man vill ha in tittarna i god tid och att alla ska följa inbollningen osv men rätt sjukt ändå. Det är inte så många andra sportevenemang som aldrig startar på utsatt tid. Visst hade man blivit overraskad om de hade börjat med någon slags flextid i Premier League till exempel?

Mer öppet än det borde vara skrev jag och det är ju Sinner som jag syftar till. Han ser bräcklig ut, som vanligt. Så till vida att det känns som att det kan spricka fysiskt för honom bara en match går till tre set. Men den här veckan har farbror också ont i höften. Undrar hur Sinners karriär egentligen kommer bli. Jag tycker ju han egentligen ser ganska energisnål och liksom seg ut. Att han skulle kunna hålla ihop på det sättet. Men jag tycker mer och mer att det känns som att han redan börjar få rena förslitningsskador och lägg därtill att han har det tufft med uthålligheten. Det låter ju helt sjukt när det är en världsetta man pratar om men ja, vi får se. Just nu ser det inte jättebra ut fysiskt.

Sen är han ju rätt bra, så att säga. Han vände och vann igår mot Rublev fast det väl inte var en av hans bästa dagar direkt. Han är framme i semifinal här utan att ha imponerat en enda sekund av turneringen. Och han är också klar favorit, både här i semifinalen och till att vinna turneringen, trots förutsättningarna. Ganska starka papper ändå.

4-1 i inbördes möten för Zverev varav fyra raka. Senaste matchen i US Open förra året, precis innan Sinner började ta sina jättekliv mot att bli bäst i världen. Så konstigt är det inte att Zverev vunnit de flesta matcherna, men någonting kanske finns där ändå. Kombinationen av att det är fördel i servekolumnen för honom plus att Zverev är rätt bra på att stå och dra ner spelet i skiten när han möter någon som egentligen har ett mycket högre tempo än honom själv

Jag är väldigt enig med oddsen där Sinner står i drygt 1,50 här. Han är absolut favorit, men långt ifrån så stor favorit som han egentligen borde vara.

00:10 Rune-Tiafoe

Inte riktigt samma nivå på den här andra semifinalen men riktigt bra ändå så klart. Och lite extra intressant eftersom båda två har haft det kämpigt med sin ranking, men som här redan med det här resultatet återhämtar sig, och vinnaren här ikväll får ytterligare återhämtning rankingmässigt samt en jättechans att hitta på något riktigt spektakulärt.

Jag tycker Rune är så sjukt mycket bättre på tennis än vad Tiafoe är. Och det är inte ofta ni hör mig säga det kanske, men jag hoppas verkligen Rune vinner inatt för Tiafoe har börjat utvecklas till en av de spelare jag tycker allra sämst om.

Vad tror jag då?

Inga inbördes möten så ingenting att luta sig mot men jag skulle säga att i teorin passar det här Rune helt perfekt. Han behöver inte göra så mycket mer än att vara noggrann och stark på de viktiga poängen. Så kommer nog Tiafoe lösa resten för honom genom att ha sina dåliga gem och kanske också vara lite svajig när det hettar till.