Foto: AFP

Inför superfinalen i Beijing – Sinner mot Alcaraz

Jag vet att det varit lite dåligt med dessa införinlägg här på bloggen på sistone. Delvis för att den asiatiska svingen ärligt talat inte är min melodi helt och hållet, men också för att jag haft lite väl mycket att göra.

Men, den här matchen vill man ju inte riktigt missa att säga något om. Rond nummer tio i kampen mellan Sinner och Alcaraz som väl lär pågå i…ja, 15 år till i bästa fall. De borde ha lite chans att ta över som de spelare som mött varandra flest gånger på touren, men det, det lär ju dröja några år så att säga.

Onsdag 11:10: Jannik Sinner-Carlos Alcaraz

5-4 för Alcaraz men kanske viktigare, 2-0 i år. Först i Indian Wells. Så långt tillbaka sträcker sig inte mitt minne. Han vann en tresetare i semin där. Sen Franska öppna, den minns man ju. Den där svängiga matchen där det kändes som att Sinner hade det, men där Alcaraz till slut väl ändå vann rättvist. Lite småsjukt faktiskt att detta är blott den andra finalen de spelar mot varandra. Och den de spelat förut, det var inte ens en riktig final. De möttes i Umag 2022. Umag…det är liksom inte den största turneringen riktigt. De har faktiskt mötts en gång på challengertouren också ska sägas. Alcaraz vann då i Alicante 2019. Första rundan var det då. De gissningsvis inte så många personer som såg den matchen, de har något att berätta att de var där den allra första gången. Jag ska inte säga att de inte visste då vad som skulle hända, för 2019, då visste man ju att de här två skulle bli rätt bra men ändå. Innan den här matchen har de mötts i fem raka semifinaler, bara en sån sak.

Vad tror vi här då?

Oddsen säger jämnt, men med knapp fördel för Alcaraz och jag håller med.

Alcaraz möjligen lite mer kapabel än Sinner

Jag tycker båda två sett bra ut under den senaste veckan. Sinner må vara världsetta, men är inte Alcaraz lite, lite bättre ändå? Det går kanske inte att säga, men säg så här då, om båda spelar lika bra, då tycker jag Alcaraz är den av dem som har den något högre kapaciteten och sånt brukar ge utfall på oddsen i alla fall. Så jag håller med, Alcaraz är minifavorit.

Det finns väl ingen bättre tennismatch än den här numera. Zverev får vara hur mycket världstvåa han vill. Det här är världens två bästa tennisspelare och att de här möts i en 500-turnering och inte något större, jag tror inte det behöver tala för att matchen blir sämre. Snarare tvärtom. Jag tror spelet kan bli bättre av att de här kanske inte har den där ultimata anspänningen som de haft om det istället varit dfinal i en slam.

Som man ser framemot den matchen förresten. Deras första finalmöte i en Grand Slam-turnering. Den matchen måste ju bara komma nästa säsong. Där det skulle underlätta, öka chanserna om Alcaraz kunde plocka tillbaka och sen behålla andraplatsen på rankingen fram till Australian Open. Goda möjligheter för det skulle jag säga. Han är mot poängen härifrån redan förbi Zverev på årsrankingen. Upp till Sinner är det däremot en bit. Sinner är hela 3000 poäng före Alcaraz på årsrankingen inför den här matchen.