Foto: AFP

Läge för Elias Ymer i Washington

Många tycker att det är konstigt att det spelas ATP-tennis den här veckan. Någonstans kan jag också tycka det, men jag tycker samtidigt det är självklart. Hur det där går ihop, det kan man fråga sig, men rent allmänt tycker jag att de spelare som vill spela alltid ska ges möjligheten att spela. Det är därför jag tycker att det inte borde finnas något vinteruppehåll på en dryg månad som det nu finns i december. Vill man inte spela är det helt okej, men de som vill spela, de borde inte berövas möjligheten.

Sen att det är en 500-turnering den här veckan. Det kan väl däremot definitivt diskuteras. Att nivån skulle vara dålig den här veckan, det säger väl sig självt, och att då dela ut så många rankingpoäng, det blir lite knasigt. Det är visserligen rätt många jämna spelare med i Washington men Shelton är andraseedad. Så ska det kanske inte vara i en 500-turnering.

Vi tar oss en snabbtitt på lottningen.

48-lottning är vad som gäller vilket gör att de lite bättre spelarna ännu inte spelat sina första matcher. Den första omgången, som kan ses mer som någon slags kvalomgång, är heller inte avslutad.

Elias Ymer halkade in på ett bananskal

Som ni ser, vi har svenskt i den här ATP-turneringen. Elias Ymer kom faktiskt egentligen inte in i kvalet men gjorde det till sist som reserv och han tog chansen och vann två matcher där i ett kval som inte höll någon supernivå direkt. Nu Shang i första omgången här. Shang är en ATP-spelare med en viss kapacitet men han är rätt svajig och inte särskilt stabil. Det hade varit tufft för Ymer oavsett vem han hade fått i första rundan här, men att ställas mot en spelare som är så pass ojämn, det är ett plus. Dessutom, om han skulle slå Shang, att få Rinderknech i andra omgången, det är en helt sjuk lottning. Rinderknech är liksom inte bättre än särskilt många i det här startfältet.

Man ska veta vilken nivå Ymer är på. Han är väldigt långt ifrån ATP-touren och är runt 200 i världen. Så det krävs stora skrällar för att han ska vinna matcher på den här nivån. Det krävs två stora skrällar här också i så fall men han har faktiskt någon slags möjlighet att gå till tredje rundan skulle jag säga. Även om det förstås är mer troligt att han ryker direkt mot Shang.

Vem vinner då? Här är Bethards slutsegrarodds inför dagens spel.

Många om budet kan man väl lugnt säga.

Washington sänds på TV i TV4 Tennis och via stream på TV4 Play. Tiderna läggs självklart upp löpande i matchlistan på startsidan.GMP 21GMP 21